У деяких торгових точках Кіровоградської області ціна на фасований цукор перевищила 11 грн. за 1 кг, заявив під час прес-конференції у вівторок начальник Держінспекції по контролю за цінами в області Ігор Фурманов.
За його словами, цей рівень ціни не відповідає економічній обґрунтованості.
"Вартість 1 кг фасованого цукру не повинна перевищувати 9 грн. Все що зверху цього порогу можна розцінювати як спекулятивну діяльність окремих підприємців", відзначив І.Фурманов.
У 2009 році в Кіровоградській області було вироблено 39 тис. т цукру, що на 13 тис. т менше, ніж в 2008р.
В Україні в минулому році вироблено 1 млн. 300 тис. т цукру.
Річна потреба населення України в цукрі складає 1 млн. 600 тис. т.
За матеріалом Интерфакс-Украина
×
Коментарі
5