На час спеки у Вінниці подешевшало сало. Навесні кілограм продавали по 30 грн, тепер — по 10.
— У жнива сало завжди піднімалося в ціні. А цього року чомусь стоїть на місці. Люди кажуть: "Така спека! Як те сало їсти?" — розповідає Людмила Анатоліївна, жителька села Вінницькі Хутори.
Доки недороге, вінничани купують одразу по 5–10 кг сала. Тримають у морозилці або ж засолюють у банках. 63-річна Лідія Черниш купує сало під вечір. Тоді його продають ще дешевше, по 6 грн.
— Зранку кілограм найкращого продають навіть по 15 гривень. А я беру, щоб його перемолоти. У перемелене на м"ясорубці додаю сіль, перець, приправу. Тоді в банку, і в холодильник. Стоїть до двох місяців, — каже Лідія Черниш.
У супермаркетах Вінниці нарізане і приправлене сало коштує 3–4 грн за 500 г.
Коментарі