Ексклюзивы
понедельник, 01 апреля 2013 00:15

Славетне "Жигулівське" знову варять у Запоріжжі

 

У 60-х радянський громадянин за статистикою випивав до

12-13 літрів пива на рік. Це було досить небагато у порівнянні з іншими країнами. Лише в 70-х роках минулого століття пивоварінню в СРСР почали приділяти належну увагу: відкривали нові пивні заводи, знизили ціну на продукцію, до того ж з'явилися нові сорти пива.

ЗПЗ-2: нове слово у радянському пивоварінні

30 грудня 1974 відбулося відкриття 2-го Запорізького пивзаводу (ЗПЗ-2). Його будували одні з кращих майстрів пивоваріння — чехи, використовуючи при цьому імпортне чеське обладнання. З восьми загальносоюзних сортів Запорізький пивзавод № 2 у своєму асортименті мав шість. Але головною гордістю підприємства завжди було "Жигулівське".

В 70-80-ті "Жигулівське" Запорізького пивзаводу № 2 стає головним хітом у регіоні. Багато хто пам'ятає, що в черзі за "Жигулівським" можна було провести декілька годин — настільки великим був попит.

"Жигулівське Запорізького Розливу"

У лютому 2013 року Запорізький пивзавод відновив виробництво популярного сорту. Як і багато років тому, це пиво варять за державними стандартами СРСР 1970-х років.

Головний пивовар підприємства — Наталія Білоусова — працює на Запорізькому пивзаводі понад 30 років. Саме вона довгий час керувала випуском "Жигулівського" і тому досконально знає, як цей сорт варили ще за радянських часів і яким він має бути. "Особливість сьогоднішнього "Жигулівського Запорізького Розливу", — говорить Наталія Василівна, — у використанні добірного українського хмелю і солоду для отримання пам'ятного всім смаку".

Рецептура та технологічні параметри повністю відповідають пиву, яке виготовляли в 1970-1980-х роках. Важливо, що сьогодні цей сорт варять на тих самих мідних варницях (сусловарний котел і фільтр-чан — прим. редакції), які були встановлені чехами. Завдяки цьому "Жигулівське Запорізького Розливу" має рівний смак з тонким хмельовим ароматом.

Сьогодні "Жигулівське Запорізького Розливу" випускається в пляшках 0,5 і 2 л. Усі якісні параметри відповідають ГОСТ СРСР: масова частка сухих речовин у початковому суслі складає 11%, вміст алкоголю — не менше 4,2% об.

Першу партію "Жигулівського Запорізького Розливу", розкупили за два тижні. Ось що означає якісний продукт, спогади про який пройшли десятиліття! Продукція пивзаводу № 2 завжди відрізнялася високою якістю, що підтверджується нагородами і медалями, завойованими підприємством за роки існування. Тому "Жигулівське Запорізького Розливу" виробляється і буде вироблятися тільки в Запоріжжі.

Сейчас вы читаете новость «Славетне "Жигулівське" знову варять у Запоріжжі». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть