Холодні закуски є обовязковим елементом на святковому столі. Ними перекушують перед зустріччю Нового року. Вони мають бути легкі та пікантні. Їх завжди готують кілька видів, щоб кожен із гостей міг підібрати собі до смаку. Одні можна зробити з часником, а інші з вершковим сиром.
Канапе з яйцем і сьомгою
Інгредієнти:
скибочки хліба 10 шт.
скибочки червоної риби 10 шт.
яйця 5 шт.
масло або вершковий сир за смаком
лимонний сік 1/2 лимона
гілочки кропу для прикраси
зелена цибуля для прикраси
червона або чорна ікра для прикраси
Приготування:
Житній хліб нарізати невеликими квадратиками. Помастити маслом або вершковим сиром.
Посипати подрібненою цибулею.
Зверху викласти шматочок слабосоленої сьомги та полити лимонним соком.
Потім викласти половину вареного яйця, прикрасити ікрою і гілочкою кропу.
Солоні крекери з вершковим сиром і червоною ікрою
Інгредієнти:
солоні крекери 100 г
вершковий сир 150 г
червона ікра 50 г
кріп для прикраси
зелена цибуля для прикраси
Приготування:
Солоні крекери помастити вершковим сиром.
Зверху викласти по половині чайної ложки червоної ікри.
Прикрасити гілочкою кропу і зеленою цибулею.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як догодити Символу Року стравами на новорічному столі
Для приготування цієї закуски можна використовувати вершковий сир з різними добавками. А замість ікри прикрасити крекери трояндочкою з лосося.
Рулети з шинки з часником і сиром
Інгредієнти:
шинка 200 г
твердий сир 100 г
часник 1-2 часточки
майонез за смаком
гілочки петрушки для прикраси
Приготування:
Сир натерти на крупній тертці, часник пропустити через прес. Зелень дрібно порізати.
Змішати сир, часник і зелень. Заправити майонезом і добре перемішати.
Шматочки шинки помастити сирною сумішшю і згорнути рулетами. Закріпити отримані рулетики різнокольоровими шпажками.
Готову закуску перекласти на тарілку і прикрасити гілочками петрушки.
Коментарі