Поведінка за столовим видає справжнє обличчя людини, ніж її мова чи одяг. Щоб не осоромитися, варто уникати найчастіших помилок столового етикету. Справа не тільки в ковирянні в зубах за столом чи ліктях на столі. Є помилки, які всі повторюють через незнання.
При цьому не важливо хто навколо - гості, родичі чи ділові партнери. Культура має бути завжди.
1. Не варто накидатися на їжу, демонструючи нетерпіння. Приступати до трапези тільки тоді, коли замовлення принесуть всім присутнім. Не метушитися, теребити одяг і волосся.
2. Категорично заборонено користуватися телефоном. Він повинен бути включений на беззвучному режимі і прибраний в сумку. Якщо ви чекаєте на важливий дзвінок або залишили дітей самих вдома, можете вибачитися і покласти телефон біля себе, відволікаючись на нього тільки поглядом.
3. Якщо щось впало на підлогу, не можна намагатися самостійно прибрати. Попросити офіціанта принести нові столові прилади.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Швидко та смачно: апетитні рецепти салатів з курячим філе
4. В доброму товаристві за столом не говорять про політику, економіку, фінанси, проблеми зі своїм здоров'ям, сімейні стосунки, релігії грошах. Краще зробити вигляд, що ви захоплені їжею, і трохи випити білого вина.
5. Офіціант - незнайома людина, і поводитися з ним фамільярно неприпустимо. Це ж стосується всіх присутніх за столом - перейти на ти зі співрозмовником можна тільки з обопільної згоди.
Вино не тільки подають до страв. А й часто додають під час їх приготування. Вино наливають у м'ясо, рибу, птицю, овочі і десерти.
Коли і в якій кількості правильно це робити, далі у статті.
Коментарі