Вино не тільки подають до страв. А й часто додають під час їх приготування. Вино наливають у м'ясо, рибу, птицю, овочі і десерти.
Коли і в кій кількості правильно це робити розповідає Vinotours.
Не варто купувати для приготування їжі дорогі вина. Рекомендується підбирати вино середньої для вас цінової категорії.
1. Білі хрусткі сухі вина або нетерпкі червоні вина підходять для приготування практично для всіх страв. Вони є універсальними.
Ароматичні вина, такі, як Рислінг або Гевюрцтрамінер, – відмінний інгредієнт для жирних вершкових соусів.
2. Кріплені вина - Портвейн, Херес і Мадейра також підходять для приготування їжі. Вони додають глибини і солодощі стравам. Але варто пам'ятати, що у разі високої температури можлива карамелізація і, як наслідок, – нотки паленого цукру.
3. Під час приготування, треба доводити страву майже до кип'ятіння. Інакше втрачається кислотність, солодкість і терпкість.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гранатова насолода: назвали рецепт іспанської сангрії по-новому
4. М'ясо стане м'яким і грайливим, якщо протягом кількох годин вимочувати його у кислотному вині.
5. Щоб продукт завжди залишався свіжим, розлийте вино у форму для льоду і заморозьте. Так в будь-який момент ви зможете використовувати його для готування.
Пляшка вина може стояти відкритою тільки за певних умов. З відкоркованим напоєм відбуваються певні зміни.
Якщо в пляшці – один келих, термін зберігання знижується. Це пов'язано з тим, що повітря заповнює обсяг тари і окислення відбувається досить швидко.
Коментарі