На Масляну головною стравою є млинці. Вони можуть бути різного кольору та з різними начинками. Це залежить від майстерності господині та інгредієнтів. Оскільки вони мають бути на столі весь тиждень, щодня можна готувати різні млинці.
Манні млинці з бананами
Інгредієнти:
1/2 склянки борошна
1/2 склянки манної крупи
3 склянки молока
2 жовтки
30 г вершкового масла
по дрібці солі і цукру
Начинка:
4 банани
50 г вершкового масла
2 ст. л. цукрової пудри
сік і цедра половини лимона
Приготування:
Кип'ятять молоко і варять на ньому манну кашу. У готову кашу додають вершкове масло. Знімають з вогню і дають повністю охолонути.
Просіюють борошно. Додають цукор, сіль, манну кашу, жовтки. Добре збивають тісто міксером.
Смажать млинці на добре розігрітій сковороді з олією 2 хв. з кожного боку.
Для начинки розминають банани. Додають вершкове масло, цукрову пудру, цедру і сік лимона. Перемішують.
На кожен млинець викладають по 1-2 ст. л. начинки і загортають трубочкою.
Перекладають млинці в змащену маслом форму і запікають 15 хв. при 190°С.
Шоколадні млинці з чорносливом, горішками та сметанним кремом
Інгредієнти:
10 яєць
1 склянка цукру
1 дрібка солі
2 склянки борошна
1 л молока
250 г шоколаду
Сметанний крем:
1 л сметани
250 г цукрової пудри
ваніль
чорнослив
волоський горіх
Приготування:
Замішують тісто: яйця змішують із цукром, сіллю, потроху додають борошно.
Шоколад заливають частиною молока і ставлять на вогонь, розтоплюють постійно помішуючи.
Змішують з холодним молоком і поступово наливають у попередню масу. Добре перемішують і випікають на сковороді звичайні млинці.
Сметану збивають з цукровою пудрою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 таємниць якісного сніданку від родинного дієтолога
Чорнослив заливають окропом і дають настоятися, розмочитись. Начиняють грецьким горіхом.
Млинець мастять сметанним кремом, викладають чорнослив з горіхами і загортають.
Поливають згущеним молоком.
Млинці з маком
Інгредієнти:
Для млинців:
200 г борошна
0,5 л молока
2 яйця
1 ст. л цукру
3 ст. л олії
Для начинки:
200 г маку
2 ст. л меду
100 мл молока
1 ст. л вершкового масла
7 г ванільного цукру
Приготування:
Запарюють мак окропом і зливають воду. Дають маку трохи охолонути і розтирають у блендері або в макітрі до білого кольору.
До отриманої макової маси додають ваніль і мед.
Збивають яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю.
Потім додають молоко, олію і перемішують.
Додають борошно і перемішують. Тісто за консистенцією має бути, як рідка сметана.
Розігріту сковороду мастять олією. Наливають на її середину тісто і, акуратно повертаючи сковороду, рівномірно розподіляють по всій площині.
Смажать млинець 1-2 хв. до утворення скоринки.
Потім перегортають млинець на інший бік, смажать ще кілька секунд і знімають зі сковороди.
З одного боку на млинець рівномірно розподіляють макову начинку і загортають як рулет.
Казанок мастять олією і викладають у нього млинці з маком, перекладаючи кожен шар шматочками вершкового масла.
Ставлять млинці в розігріту до 120-150°С духовку на півгодини.
Млинці з яблуками та корицею
Інгредієнти:
для тіста:
150 г борошна
250 мл дуже гарячого молока
2 яйця
1-2 л. рідкого меду
2 ст. л рому
1 ст. л ванільного цукру
для начинки:
2-3 яблука
кориця або коричневий цукор
Приготування:
Борошно ретельно розмішують з невеликою кількістю молока.
Додають окремо збиті яйця з сіллю і медом.
Перемішують і додають тонкою цівкою, не перестаючи помішувати, гаряче молоко.
Тісто накривають серветкою і відставляють на 30 хвилин.
Чистять яблука та труть на крупній тертці. Яблука краще не натирати всі одразу, щоб вони не потемніли.
Сковороду мастять олією. Посипають натертими яблуками. Наливають тісто і печуть як звичайні млинці.
Потім посипають ванільним цукром і корицею, скрутивши конвертиком.
Млинці-мішечки з м'ясом та грибами
Інгредієнти
2 яйця
1,5 склянки борошна
0,5 л молока
1 ч. ложка цукру
2 ст. л олії
Для начинки:
250 г фаршу
200 г печериць
1 цибулина
томатна паста
сіль, перець
Приготування
Збивають яйця з цукром і дрібкою солі. Продовжуючи збивати, наливають молоко.
Потім поступово вводять борошно і олію. Перемішують і печуть невеликі млинці.
Фарш обсмажують разом з подрібненою цибулею. Окремо обсмажують дрібно нарізані шампіньйони і з'єднують з готовим фаршем.
Додають томатну пасту, сіль і перець.
У центр кожного млинця кладуть холодну начинку.
Збирають по краях у мішечок і перев'язують пір'ям зеленої цибулі.
Коментарі