понеділок, 20 лютого 2017 15:35

5 оригінальних рецептів млинців на Масляну
5

На Масляну головною стравою є млинці. Вони можуть бути різного кольору та з різними начинками. Це залежить від майстерності господині та інгредієнтів. Оскільки вони мають бути на столі весь тиждень, щодня можна готувати різні млинці.

Манні млинці з бананами

Автор: Ivona - bigmir)net
 

Інгредієнти:

1/2 склянки борошна

1/2 склянки манної крупи

3 склянки молока

2 жовтки

30 г вершкового масла

по дрібці солі і цукру

Начинка:

4 банани

50 г вершкового масла

2 ст. л. цукрової пудри

сік і цедра половини лимона

Приготування:

Кип'ятять молоко і варять на ньому манну кашу. У готову кашу додають вершкове масло. Знімають з вогню і дають повністю охолонути.

Просіюють борошно. Додають цукор, сіль, манну кашу, жовтки. Добре збивають тісто міксером.

Смажать млинці на добре розігрітій сковороді з олією 2 хв. з кожного боку.

Для начинки розминають банани. Додають вершкове масло, цукрову пудру, цедру і сік лимона. Перемішують.

На кожен млинець викладають по 1-2 ст. л. начинки і загортають трубочкою.

Перекладають млинці в змащену маслом форму і запікають 15 хв. при 190°С.

Шоколадні млинці з чорносливом, горішками та сметанним кремом

Автор: yakulinar.net
 

Інгредієнти:

10 яєць

1 склянка цукру

1 дрібка солі

2 склянки борошна

1 л молока

250 г шоколаду

Сметанний крем:

1 л сметани

250 г цукрової пудри

ваніль

чорнослив

волоський горіх

Приготування:

Замішують тісто: яйця змішують із цукром, сіллю, потроху додають борошно.

Шоколад заливають частиною молока і ставлять на вогонь, розтоплюють постійно помішуючи.

Змішують з холодним молоком і поступово наливають у попередню масу. Добре перемішують і випікають на сковороді звичайні млинці.

Сметану збивають з цукровою пудрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 таємниць якісного сніданку від родинного дієтолога

Чорнослив заливають окропом і дають настоятися, розмочитись. Начиняють грецьким горіхом.

Млинець мастять сметанним кремом, викладають чорнослив з горіхами і загортають.

Поливають згущеним молоком.

Млинці з маком

Автор: restoran.ua
 

Інгредієнти:

Для млинців:

200 г борошна

0,5 л молока

2 яйця

1 ст. л цукру

3 ст. л олії

Для начинки:

200 г маку

2 ст. л меду

100 мл молока

1 ст. л вершкового масла

7 г ванільного цукру

Приготування:

Запарюють мак окропом і зливають воду. Дають маку трохи охолонути і розтирають у блендері або в макітрі до білого кольору.

До отриманої макової маси додають ваніль і мед.

Збивають яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю.

Потім додають молоко, олію і перемішують.

Додають борошно і перемішують. Тісто за консистенцією має бути, як рідка сметана.

Розігріту сковороду мастять олією. Наливають на її середину тісто і, акуратно повертаючи сковороду, рівномірно розподіляють по всій площині.

Смажать млинець 1-2 хв. до утворення скоринки.

Потім перегортають млинець на інший бік, смажать ще кілька секунд і знімають зі сковороди.

З одного боку на млинець рівномірно розподіляють макову начинку і загортають як рулет.

Казанок мастять олією і викладають у нього млинці з маком, перекладаючи кожен шар шматочками вершкового масла.

Ставлять млинці в розігріту до 120-150°С духовку на півгодини.

Млинці з яблуками та корицею

Автор: altarta.com
 

Інгредієнти:

для тіста:

150 г борошна

250 мл дуже гарячого молока

2 яйця

1-2 л. рідкого меду

2 ст. л рому

1 ст. л ванільного цукру

для начинки:

2-3 яблука

кориця або коричневий цукор

Приготування:

Борошно ретельно розмішують з невеликою кількістю молока.

Додають окремо збиті яйця з сіллю і медом.

Перемішують і додають тонкою цівкою, не перестаючи помішувати, гаряче молоко.

Тісто накривають серветкою і відставляють на 30 хвилин.

Чистять яблука та труть на крупній тертці. Яблука краще не натирати всі одразу, щоб вони не потемніли.

Сковороду мастять олією. Посипають натертими яблуками. Наливають тісто і печуть як звичайні млинці.

Потім посипають ванільним цукром і корицею, скрутивши конвертиком.

Млинці-мішечки з м'ясом та грибами

Автор: yakulinar.ne
 

Інгредієнти

2 яйця

1,5 склянки борошна

0,5 л молока

1 ч. ложка цукру

2 ст. л олії

Для начинки:

250 г фаршу

200 г печериць

1 цибулина

томатна паста

сіль, перець

Приготування

Збивають яйця з цукром і дрібкою солі. Продовжуючи збивати, наливають молоко.

Потім поступово вводять борошно і олію. Перемішують і печуть невеликі млинці.

Фарш обсмажують разом з подрібненою цибулею. Окремо обсмажують дрібно нарізані шампіньйони і з'єднують з готовим фаршем.

Додають томатну пасту, сіль і перець.

У центр кожного млинця кладуть холодну начинку.

Збирають по краях у мішечок і перев'язують пір'ям зеленої цибулі.

Зараз ви читаєте новину «5 оригінальних рецептів млинців на Масляну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути