Якщо у вашому домі є кольорові серветки, клей, трохи воску та овочів з яскравим лушпинням і шкірками, можна виготовити крашанки одночасно кількома методами та здивувати гостей і родичів. Найпростіші та найоригінальніші методи зібрали кореспонденти Gazeta.ua.
Писанки воском з малюнками 8-ми і більше кольорів можна зробити, якщо кидати яйця у фарбу багато разів. Для цього беруть багато слоїків. Наливають до них воду з барвником. Починають від найсвітлішого кольору. Наносять воском малюнок та сушать. Тоді опускають у банку з новим забарвленням. І так багато разів. Коли фарбування завершене - здирають обережно віск та натирають писанку смальцем для блиску.
Зайці та портрети малюють чорним гелем. Для цього необхідно мати здібності художника. Роботу можна спростити, якщо нанести малюнок на папір, а потім прикласти його до яйця та протерти вологою ганчіркою. Поверх писанку покривають прозорим лаком для нігтів - щоб фарба не стиралася.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодні букети роблять з жовтих нарцисів
Розмалювати золотом яйця можна, якщо попередньо нанести на них акрилову кольорову фарбу. Для цього переважно вибирають світлі відтінки. Потім клеєм роблять візерунок. Яйце загортають у золотий листок, подібний на фольгу. Залишають на кілька хвилин. Коли фольгу здирають - на місці клею залишається візерунок.
Писанки методом декупаж виготовляють, використовуючи кольорові серветки з малюнками. Для цього вирізають квіти чи інші деталі. Знімають із серветки нижній шар. Накладають на яйце клей. Прикладають візерунок і акуратно проводять пальцем. Потім покривають другим шаром клею і залишають підсихати.
8 натуральних барвників для крашанок можна нанести, якщо використати ягоди чорниці, шпинат, цибулиння, сік моркви чи гарбуза, буряк, червону капусту, куркуму та лушпиння грецького горіха. Такі крашанки особливо актуальні там, де є малі діти, які тягнуть кольорове яйце до рота ще до того, як його обчистять.
Варені яйця, яких буде багато на Великдень, можна начинити кольоровим фаршем з овочів та соусів. Вони стануть не лише окрасою святкового столу, а й порадують оригінальними смаками.
Коментарі