Мало не кожна господиня мріє навчитися пекти повітряно-ніжний бісквіт. Одні для здивування знайомих, а інші - для радості родини.
У цій випічці немає складної рецептури чи хитромудрих пропорцій. Головне - не повторювати 5 найпоширеніших помилок. Інакше бісквіт не підніметься або тріскається.
Помилка №1.
Часто відчиняєте дверцята духовки
Бісквіт не любить перепадів температури і потоків повітря під час випікання. Відкривайте духовку тоді, як того вимагає рецептура приготування. Інакше бісквіт якщо й підніметься, то "впаде" на столі.
Помилка №2.
Неправильна кількість розпушувача
Якшо перегнути палицю і насипати більше розпушувача, то тісто не стане пишніше. У результаті бісквіт може тріснути і піднятися не рівномірно.
Помилка №3.
Дуже інтенсивно перемішуєте тісто
Намагайтеся не перемішувати тісто занадто сильно. Просто легко збивайте до додавання останнього інгредієнта. При інтенсивному перемішуванні бісквіт може не піднятися, бути твердим і сухим.
Помилка №4.
Мало розігріта духовка
Дочекайтеся, коли духовка нагріється до потрібної температури і тільки тоді ставте бісквіт випікатися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лимонна спокуса: як зробити ніжний чізкейк
Помилка №5.
Надто велика форма
Через цю помилку швидше за все, торт не підніметься. Якщо ви покладете суміш у дуже маленьку форму для випічки, бісквіт може потріскатися. Заповнюйте форму для випічки на три чверті.
Торт "Весняний каприз" дуже ніжний, м'який та яскравий. Бісквітні коржі з лимонним смаком ідеально доповнює вершковий крем. У нього цікавий присмак завдяки зефірові та персиковій начинці.
Прикрасити можна весняними квітами, наприклад тюльпанами. Варіанти прикрас у фотогалереї.
Коментарі