У Щедрий вечір на святковому столі головною стравою є кутя. Її готують за різними рецептами. Дехто любить традиційні варіанти, а дехто шукає нові. Вони урізноманітнюють смак звичної куті. Вона може бути не тільки з пшениці, а й з рису чи перловки. Кожна господиня додає щось своє. Головне, щоб її приготували з любов'ю.
Кутя з мармеладом
Інгредієнти:
200 гр перлової крупи
100 гр родзинок
100 гр волоських горіхів
50 гр цукру
100 гр мармеладу
100 мл узвару
Приготування:
Крупу промийте, залийте водою і варіть до готовності 2 год. За годину після закипання додайте промиті родзинки. Готову кашу промийте холодною водою.
Подрібніть горіхи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати різдвяний узвар
Мед розчиніть в узварі.
З'єднайте кутю, горіхи, мед і порізаний мармелад.
Кутя з рису з корицею
Інгредієнти:
150 гр рису
100 гр родзинок
100 гр цукру
20 гр кориці
Приготування:
Рис промийте, відваріть у великій кількості води до готовності.
Відкиньте на друшляк і охолодіть.
Родзинки промийте і запарте на 30 хв окропом.
У кутю додайте родзинки, цукор, корицю і перемішайте.
Кутя з мигдалевим молочком
Інгредієнти:
400 гр суміші круп (пшениця, рис, овес)
200 гр мигдалю
100 гр родзинок
мед за смаком
цукор за смаком
дрібка солі
Приготування:
Зерна промийте і замочіть у холодній воді на ніч.
Потім знову промийте, залийте водою і варіть до готовності. Додайте цукор і сіль. Остудіть.
Мигдаль розтовчіть у ступці і ретельно розітріть у кашку, поступово додаючи теплу кип'ячену воду.
Потім процідіть мигдалеве молочко через марлю і відіжміть. Додайте мед і перемішайте.
Молочко додате в кутю безпосередньо перед поданням до столу.
Коментарі