Кіровоградець Сергій Стрепет колись працював шеф-кухарем в одному з ресторанів свого міста. Нині планує відкрити кафе, бо друзі і знайомі дуже хвалять його кулінарні здібності.
"Останнім часом часто готую червону рибу за рецептом, який сам вигадав. Кажуть, що смачно", -- поділився Сергій рецептом із "Cazeta.ua".
У супермаркеті "Кишеня" купує кілограм сьомги за 75 гривень.
"Можна також взяти форель. У цьому супермаркеті ціна на червону рибу коливається в межах 69-82 гривень в залежності від того стейк це чи філе".
Рибу він ріже тоненькими шматками. Маринує в суміші оливково-соняшникової олії ( можна взяти тільки соняшникову), в яку додає дрібку перцю, коріандру (можна купити приправу "Для риби) і зовсім трішки солі. Ставить рибу в маринаді на 2-3 години в холодильник.
"Смажити потрібно на великій пательні. Шматочки сьомги вмочаю в борошно, яке можна замінити панірувальними сухарями, і смажу на великому вогні десь хвилини 4. Як тільки рибу перевернув на другий бік, кидаю на пательню поміж шматочками сьомги порізані напівкружальцями 6 цибулин і нарізані скибками 3 головки фенхелю – солодкого кропу. І знову змажу 4 хвилини. Потім підсмажену рибу викладаю так, щоб вона опинилася зверху на підсмаженій цибулі і фенхелі", – розповідає кухар.
Зменшує вогонь і тушкує все разом хвилин 5-6 під закритою кришкою. В кінці сьомгу підсолює, це зберігає її соковитість. Рибу бризкає лимонним соком.
"Можна, звісно, робити рибу і без фенхелю, але він додає страві особливої ніжності", --додав кіровоградець.
Коментарі