Вінничанка 47-річна Антоніна Слободянюк готує пиріг із спагеті. Готувати страву легко та швидко. Спершу натирає на тертці 200 грамів твердого сиру.
"Макарони з м'ясом чи сиром не цікаво, а от пиріг із спагеті зі смачною хрусткою сирною скоринкою зверху - якраз те, що треба".
Жінка відварює 200 грамів спагеті до готовності у добре підсоленій воді. Залишає у друшляку аби повністю стекла вода.
"Вінчиком добре збиваю два яйця з склянкою молока. Додаю щіпку солі, мелений перець та прованські трави. Перчу добренько, щоб страва була гостренькою. В кінці додаю більшу половину натертого сиру і все перемішую."
Спагеті запікає у спеціальній формі, змащеній маслом.
"В спагеті, які вистигли і стекли, додаю дві помідори, нарізані кубиками, виливаю туди ж збите яйце і все вимішую у великій мисці, потім цю суміш перекладаю в форму для запікання. Зверху ставлю ще помідори порізані кружочками, і, коли є, то шматочки бекону чи шинки. З м'ясом дуже смачно. Кладу форму в добре розігріту духовку і випікаю поки пиріг не стане золотистого кольору."
Наприкінці жінка посипає пиріг сиром, що залишився, та зеленню.
"Вимикаю духовку і лишаю там пиріг ще на 10 хвилин, щоб сир розплавився.
Подавати пиріг із спагеті Антоніна рекомендує гарячим із будь- яким соусом чи майонезом. До макарону також можна давати м'ясний фарш чи дрібно нарізані гриби, які попередньо треба підсмажити із цибулькою, також смачно зі шпинатом і бужениною.
Коментарі