Кутю на Щедрий вечір обов'язково доповнюють гарячі страви та салати. Перед ними потрібно подати закуски, що пробудять апетит. Оригінальний вигляд мають сирні кульки. Їх можна робити будь-яких смаків і розмірів.
Фіолетові сирні кульки виготовляють із чорносливом і столовим буряком. Таке поєднання приємно здивує. Крабовий салат подають у вигляді кульок. А на десерт п'янкий виноград загортають у солоний гострий сир.
Буряково-сирні кульки з чорносливом
Інгредієнти:
300 г буряка
100 г сиру
2 яйця
1 стакан йогурту чи сметани
50 г чорносливу
50 г кокосової стружки
сіль за смаком
Приготування:
Буряк відварити до готовності. Охолодити, почистити й натерти на дрібній терці.
Зварити круто яйця, охолодити й також потерти на дрібній терці.
Чорнослив замочити в теплій воді на 30 хв. і помити. Великий чорнослив порізати на шматочки.
Сир потерти на дрібній терці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 рецепти закусок на Новий рік, які розігрівають апетит
З'єднати буряк, яйця, сир, йогурт, посолити за смаком і перемішати.
Ложкою набрати невелику порцію маси, сформувати в долоні корж. Покласти в центр чорнослив і скачати кульку.
Кожну обкачати в кокосовій стружці й викласти на тарілку. Перед поданням до новорічного столу охолодити сирні кульки.
Сирно-крабові кульки
Інгредієнти:
250 г крабових паличок
2 яйця
150 г твердого сиру
150 г м'якого сиру
15 консервованих маслин
2 зубчики часнику
кріп
2 ст. л. майонезу
сіль за смаком
Приготування:
Яйця відварити круто й охолодити. Відкинути білки від жовтків і окремо потерти на дрібній терці.
Охолоджений сир і крабові палички потерти на дрібній терці. Подрібнити кріп і часник.
З'єднати сир, яєчний білок, крабові палички, часник і кріп. Додати майонез, посолити за смаком і перемішати.
Ложкою набрати невелику порцію маси, сформувати в долоні корж. Викласти в центр маслину і скачати кульку.
Кожну сирну кульку обкачати в яєчному жовтку та викласти на тарілку.
Прикрасити зеленню і подавати закуску до новорічного столу.
Сирні кульки з п'яним виноградом
Інгредієнти:
300 г винограду
300 г гострого сиру
100 г очищених фісташок
Приготування:
Виноград помити, обсушити й видалити кісточки.
Фісташки подрібнити в крихту.
Кожну виноградинку покласти в сирну суміш і сформувати кульки.
Їх обкачати в фісташках і викласти на блюдо.
Перед поданням до святкового столу охолодити.
Коментарі