Новорічні свята відкладаються не лише у нашій пам'яті, але й у вигляді зайвих кілограмів на тілі. Щоб привести організм у потрібний стан та позбутися зайвого, слід споживати легку та корисну їжу, наприклад, супи. Вони смачні, поживні та низькокалорійні.
Суп з капустою броколі та імбиром
Інгредієнти:
імбир - 2 ст. л. ⠀
часник - 1 зубець
цибуля червона - 1 шт.
цибуляі-порей - 1 стебло
морква - 2-3 шт.
куркума - 2-3 ч. л. ⠀
гвоздика - дрібка
броколі - 150-200 г.
печериці - 100 г
оливкова олія - за смаком ⠀
морська сіль, мелений чорний перець - за смаком
Приготування: ⠀
Протушкувати у каструлі цибулю, моркву, імбир, часник та шампіньйони. Додати куркуму й гвоздику. Залити літром води та варити на невеликому вогні протягом 20-30 хвилин. Додати броколі й варити ще 5-7 хвилин. Присмачити спеціями та подати до столу із цільнозерновим хлібом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мексиканський похмільний суп швидко полегшує стан
Суп-пюре з кабачком і броколі
Інгредієнти:
цибуля - 1 шт.
часник - 2 зубці
кабачок - 1 шт.
броколі - 200 г
цвітна капуста - 200 г
шпинат свіжий - 2 жмені
вода - 1 л
свіжий імбир - 1 ч. л.
куркума - 0,5 ч. л.
сік половини лимона
сіль, перець, петрушка - за смаком
Приготування:
Цибулю дрібно нарізати та обсмажити в каструлі на олії до прозорості. Додати подрібнений часник, імбир, куркуму, сіль, перець і обсмажити кілька хвилин. Додати броколі, цвітну капусту, розділену на дрібні суцвіття, і нарізаний кубиками кабачок. Закрити кришкою і залишити на 10 хвилин. Залити водою, довести до кипіння. Всипати нарізаний шпинат, петрушку і сік лимона. Готувати 5 хвилин, після чого подрібнити блендером. Приправити спеціями.
Курячий суп з броколі
Інгредієнти:
куряче філе 1−2 шт.
капуста броколі - 0,5 кг
картопля - 2 шт.
цибуля - 1 шт.
морква - 2 шт.
масло вершкове - 50 г
кріп - 20 г
чорний запашний перець, сіль - за смаком
Приготування:
Картоплю очистити та нарізати скибками. Капусту броколі промити під проточною водою, залишити на паперових рушниках, щоб видалити зайву вологу. Розрізати на суцвіття невеликого розміру. Куряче філе промити під проточною водою та проварити протягом15−20 хвилин й нарізати кубиками. Бульйон процідити через сито. Очищену моркву і цибулю нарізати на дрібні шматочки. Обсмажити на вершковому маслі цибулю, моркву і курку. У каструлю з курячим бульйоном викласти картоплю, обсмажені овочі та м'ясо й перемішати, закип'ятити. Додати сіль, перець та інші спеції за смаком. Після закипання проварити 10−15 хвилин й додати броколі та проварити ще 5−7 хвилин. Перед подачею прикрасити нарізаним кропом або іншою зеленню за смаком.
Квасолевий суп - поживна та корисна страва. Особливо популярна під час посту. Квасолю можна використати будь-яку - суху, попередньо замочивши її перед варінням, або консервовану - смак від цього не постраждає.
Коментарі