
Великодній випічці можна дати "друге життя". З паски можна створити інші, не менш смачні страви.
Спробуйте спекти ліниву шарлотку, яку вподобають усі, хто її спробує.
Лінива шарлотка з черствої паски
Інгредієнти:
черства паска - 1 шт;
яблука - 2 шт.;
курячі яйця - 2 шт.;
цукор - 2 ст. л.;
сухарі мелені - 1 ст. л.;
маргарин - 1 ст. л.;
чорнослив - 0,5 склянки;
горіхи - 0,5 склянки;
молоко - 1,5 склянки.
Як приготувати
Яйця розтираємо із цукром та молоком.
Черству паску нарізаємо скибочками й відправляємо ненадовго в яєчно-молочну суміш.
Чорнослив відварюємо, видаляємо кісточки та нарізаємо соломкою. Яблука чистимо, видаляємо серцевину та нарізаємо скибочками. Горіхи подрібнюємо та змішуємо з чорносливом та яблуками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з паски: п'ять ідей "трасформувати" великодню випічку
Форму для випічки змащуємо маргарином і посипаємо меленими сухарями, дно та стінки її викладаємо скибочками паски (залишаємо трохи на верх). Зверху викладаємо "начинку" з горіхів, чорносливу та яблук.
Зверху накриваємо всі залишками паски та виливаємо яєчно-молочну суміш. Все відправляємо у духовку на 20-30 хвилин.
Однією з головних страв Великодня є крашанки. Дуже часто ними пригощають і їх стає так багато, що у перший день не в змозі з'їсти всі. Gazeta.ua розповість, за яких умов можна зберігати крашанки не один день.
Щоб не нашкодити здоров'ю і безпечно їсти крашанки в наступні дні після Великодня, треба знати кілька правил зберігання, щоб варені яйця були свіжими якнайдовше.
Коментарі