Вважають, що кожна господиня повинна мати власний рецепт млинців. Такі передавалися з покоління в покоління, але ґаздині мусили додавати щось від себе.
Рецептів млинців існує не один десяток – різної складності та з різними добавками. Навіть із простих продуктів можна приготувати млинці, що смакуватимуть із будь-якою начинкою або навіть "пусті".
Власним рецептом з Gazeta.ua поділилася професійний кухар Юлія Котляр. Такі млинці вона готує в полтавському кафе "Open Kitchen".
"У нас удома завжди так готували. Я навчилася від своєї матері, та — від своєї. Знаю багато рецептів, родинний для мене – найсмачніший. Він чудово підходить і для кафе, і для домашнього приготування", — розповідає Юлія Котляр.
Інгредієнти
500 мл молока
4 великі курячі яйця
4 ст. ложки цукру без верху
дрібка солі
1 ст. ложка олії
100 мл окропу
180 г борошна.
Приготування
1. У мисці вінчиком збити яйця з цукром та сіллю.
2. Влити молоко, перемішати.
3. Мішаючи, досипати борошно до консистенції сметани.
4. Додати окріп і ретельно перемішати.
"Важко сказати, скільки це за вагою, треба відчувати. Має вийти густувате тісто, в яке потім додаю окріп. Тоді тісто має кремову консистенцію", — пояснила цей етап Юлія.
5. Процідити через дрібне сито, щоб не було грудок.
6. Влити олію та ще раз перемішати. Залишити на 15-20 хв. Перед випіканням млинців тісто ще раз перемішати.
7. Добре розігріти пательню, злегка змастити її рафінованою олією. Лише один раз – повторювати змащення після кожного млинця не потрібно.
Наливати тісто на гарячу пательню, рівномірно розподіляючи тонким шаром. Пекти до рум'яного кольору з кожного боку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незвичайні млинці на Масляну, які приємно здивують своїм смаком
Млинці виходять яскраво-жовті, неначе підфарбовані. Містять лише натуральні складові.
"Увесь секрет у курячих яйцях - потрібні яскравого кольору жовтки. Перепробували від різних виробників. Домашні купувати нам не дозволяють санітарні норми, беремо лише фабричні. Я ретельно обираю постачальників", — розповіла власниця кафе Мирослава Вовк.
До традиційного рецепта кухар рекомендує начинку з карамелізованих фруктів. Наприклад, із бананів.
Інгредієнти
1 середній банан
20 г вершкового масла
2 ст. ложки карамельного топінгу
апельсин, морозиво, ягідні сиропи, цукрова пудра і мелена кориця для сервірування
Приготування
1. Розтопити вершкове масло на пательні на помірному вогні.
2. Додати порізаний великими кубиками банан.
3. Тушкувати, перемішуючи, близько 2 хв.
4. Додати карамельний соус. Перемішуючи, тримати на вогні ще до 2 хв.
5. Зняти з вогню, полити на половинки двох млинців та згорнути їх відкритими конвертиками.
6. Поруч із млинцями викласти на тарілку два тонкі кружальця апельсина, поверх них – кульку ванільного морозива. Притрусити страву цукровою пудрою і корицею. Морозиво полити ягідним сиропом.
Окрім карамелізованих фруктів, до млинців за цим рецептом підійдуть також різні солоні начинки.
Млинці на Масляну фарбують спеціями. Виходять не лише яскраві, а й з пряним ароматом.
Коментарі