Хлібці з вівсяних пластівців випікають любителі ситних сніданків без зайвих калорій. В тісто додають горіхи, зернята гарбуза та смажений льон. Приготування займе не більше пів години.
Подають смаколик з молоком та джемом, а також їдять зі свіжими овочами.
Інгредієнти:
(на 4 порції)
Цільнозернове борошно з 5 злаків - 250 г
вівсяні пластівці - 100 г
лляне насіння- 100 г
насіння гарбуза — 50 г
лісовий горіх — 50 г
пекарський порошок - 2 ч.л.
цукор - 1 ст. ложка
соняшникова олія — 2 ст. л.
кунжут - 50 г
вода — 1 склянка
Приготування:
Подрібнити у блендері обсмажені гарбузове насіння та вівсяні пластівці. У окремій посудині змішати з цукром борошно, цукор, сіль та пекарський порошок. Додати до суміші дрібні пластівці та насіння гарбуза, воду та олію. Замісити вологе тісто.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 рецептів каш для осені
Розкачати тісто шаром в 5 міліметрів, посипати насінням кунжуту та льону. Випікати в духовці при 160 градусах доки не стануть хрусткими. Зберігайте хлібці у сухому місці, замотані кулінарним папером.
Коментарі