Для незвичайного десерту завжди знайдеться місце на столі. Багато хто любить шоколадні торти, а хтось морозиво. Можна однією стравою задовольнити смаки відразу усіх. Шоколадний тарт із начинкою із морозива виходить неймовірним на смак. Для оригінальності його зверху посипають смаженим фундуком, який хрустить під зубами.
Інгредієнти:
100 г вершкового масла
180 г борошна
4 ст. л. какао порошку
130 г цукрового піску
Для заповнення:
1 склянка жирних вершків
1 склянка згущеного молока
4 ст. л. кавового лікеру
1 ч. л. ванільного екстракту
Для ганаша:
150 г темного шоколаду
150 мл жирних вершків
1/2 склянки смаженого фундука
Приготування:
Для морозива збийте густі вершки до пишної маси. У них додайте згущене молоко, кавовий лікер і ванільний екстракт.
Знову збийте всі інгредієнти до однорідної консистенції.
Викладіть морозиво в контейнер і приберіть в морозилку на ніч. На наступний день почніть готувати основу для торта.
Просійте борошно в глибоку миску, після чого викладіть в неї какао порошок, цукор, а також додайте нарізане на дрібні шматки вершкове масло. Перетріть інгредієнти руками до стану дрібної крихти.
Розігрійте духовку до 180С. Помастіть форму олією. Тісто викладіть у форму, сформуйте з нього основу і бортики.
На дно форми викладіть квасолю як навантажувач. Випікайте пиріг протягом 8-10 хвилин.
Поки підставу для торта охолоджується, приготуйте ганаш. Доведіть до кипіння вершки і викладіть в них темний шоколад.
Вогонь вимкніть, а масуперемішайте до однорідності.
Читайте також: У сирний чізкейк з шоколадним печивом додають розтоплений білий шоколад
Половину ганаша викладіть в основу торта. Через 20 хвилин, коли шоколад трохи застигне, викладіть морозиво.
Відразу після цього накрийте пиріг харчовою плівкою і поставте в морозилку на 1 годину.
Після закінчення часу покрийте верх торта ганашем, приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Вийміть той з холодильника і прикрасьте його лісовими горіхами, подавайте.
Коментарі