Хто любить страви з гарбуза, тому обов'язково сподобають оладки з цього овочу.
Такі оладки ще можна урізноманітнити апельсиновою чи лимонною цедрою, сушеною журавлиною, родзинками, пише smachno.
Оладки з гарбуза: рецепт
Інгредієнти:
гарбуз - 300-350 г
яйця - 2 шт.
пшеничне борошно - 200 г
молоко - 100 мл
цукор - 50 г (або за смаком)
кориця - 1 / 2 ч. л. (або за смаком)
ванільний цукор - 1 / 2 ч. л.
розпушувач для тіста - 1 ч. л.
дрібка солі
соняшникова рафінована олія - для смаження
Як приготувати:
Гарбуз очистити від шкірки, порізати кубиками і подрібнити в блендері до пюреподібного стану.
Яйця збити вінчиком. До яєць додати гарбузове пюре і молоко. Все ретельно перемішати.
В окрему посудину просіяти борошно, додати всі сухі інгредієнти (цукор, корицю, ванільний цукор, дрібку солі і розпушувач). Перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бананові оладки на кефірі стануть улюбленим сніданком: записуйте рецепт
Борошно частинами додати до гарбузової суміші, щоразу все ретельно перемішуючи. В результаті має вийти доволі густа суміш.
На сковорідці розігріти зовсім трошки олії і столовою ложкою викласти оладки. Смажити оладки на малому вогні з обох боків до рум'яної скоринки. Теплі оладки при подачі полити медом чи кленовим сиропом і посипати грецькими горіхами. Також можна подавати їх зі сметаною. Гарбузові оладки з корицею готові.
Повітряні оладки ідеальні до сніданку або як перекус разом зі сметаною, згущеним молоком або варенням.
Щоб частування справді вийшло смачним, апетитним і не вбирало занадто багато олії при смаженні, треба враховувати прості правила. Для приготування тіста треба заздалегідь підготувати продукти та дістати їх із холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Кефір бажано трохи підігріти, щоб взаємодія з содою була кращою.
Коментарі