Для людей, які готові обмежувати себе в їжі в період Великого Посту існує спеціальний календар. У ньому вказано дні, коли можна вживати рибу, вино та олію. Календар публікує segodnya.ua.
Основними продуктами на кожен день посту є хліб, крупи та гриби. У дні, коли Православна церква почитає найбільш шанованих святих, дозволено більше різноманіття в їжі.
Також існує правило у понеділок, вівторок та четвер їсти гарячу їжу з рослинною олією. А у середу та п'ятницю - гарячу їжу без олії, але з вином.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як харчуватися у Великий піст
Великий Піст у Православній церкві триває з 27 лютого до 15 квітня. Складається з Чотиридесятниці - 40 днів, а також Страсної седьмиці в останній тиждень перед Великоднем.
×
Коментарі