Ведуча програми "Сніданок.Віхідній" на каналі 1+1, Валентина Хамайко, поділилася рецептом макового пирога зі своєї першої кулінарної книги "Солодка неділя".
"Випічка з маком - це моє дитинство. Бабуся до нашого приїзду на канікули завжди напекает велику корзину смакоти. Маковий пиріг був класичної форми - крендель або штрудель, так вона його називала. Я ж печу маковий пиріг і класичної форми і сучаснішою: це коли завиванец ще сирим розрізають на довгі смужки і переплітають ці половинки між собою ".
Інгредієнти:
600 г борошна
80 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
4 г солі
2 яйця + 1 жовток
7 г дріжджів
50 мл молока
150-200 мл води
60 г масла
Для начинки:
300 г тертого маку
6 ст. л. цукру
1 білок
горіхи, родзинки (за смаком)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулінарні десерти, які не відрізнити від овочей
Приготування:
Дріжджі розтерти з цукром. Додати 50 мл теплого молока. Залишити на 15 хв.
Просіяти борошно, додати сіль, ванільний цукор. Яйця + жовток змішати з сумішшю дріжджів і замісити тісто. Додаючи ще 200 мл води. Тісто має зібратися в грудку, бути досить м'яким. Додати м'яке масло. Вимішати до м'якого, еластичного стану і залишити під плівкою на 1,5 -2 години.
Перетертий мак змішати з цукром і додати білок, і ще раз все ретельно змішати. За смаком додати горіхи і родзинки.
Розкачати тісто в прямокутник до товщини 0,7 мм. Покрити тісто начинкою і згорнути тісто як крендель. Гострим ножем розрізати вздовж. І переплести 2 половини тіста між собою, розрізами вгору.
Покласти в прямокутну форму. Випікати при 200 градусах перші 15 хв, а далі допікати при 180 градусах.
Коментарі