Ексклюзиви
пʼятниця, 14 квітня 2017 14:41

Великодні cтрави для стрункої фігури радить дієтолог

Зберегти тонку талію та гарне самопочуття на Великдень допоможуть страви, виготовлені з натуральних продуктів з низькою калорійністю. Така рекомендація дієтолога Юстини Пєчочки. Її рецепти публікує vitalia.pl.

Автор: vitalia.pl
  Дієтолог порадила рецепти до Великодня
Дієтолог порадила рецепти до Великодня

Нежирний майонез (1 ч. л. - близько 12 ккал)

Інгредієнти:

сир зернистий - 200 гр.

варене круте яйце - 1 шт.

гірчиця - 2 ч. л.

винний оцет - 3 ч. л.

сіль, перець

Приготування:

Складаємо до миски усі інгредієнти окрім яйця. Сир беремо без рідини. Тепле варене яйце обираємо та ріжемо на дрібні шматки. Збиваємо міксером з рештою складових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився великодніми рецептами

Овочевий салат, 10 порцій (1 порція - 125 ккал)

Інгредієнти:

картопля - 340 гр (5 середніх, варених без шкірки)

морква - 200 гр (2 середні)

корінь петрушки - 80 гр

корінь селери - 70 гр

консервований горошок - 400 гр

консервовані огірки - 250 гр (5 шт.)

цибуля - 110 гр (1 шт. середня)

натуральний йогурт - 40 гр

сіль - 8 гр (1 ч. л. без верху)

чорний мелений перець

винний оцет - 13 гр (1 ст. л.)

курячі яйця - 300 гр (5 шт.)

Приготування:

Зварити овочі і яйця. Почистити, порізати на шматки. Дрібно порізати огірки та цибулю. Перемішати та приправити.

Автор: vitalia.pl
  Дієтолог порадила рецепти до Великодня
Дієтолог порадила рецепти до Великодня

Шоколадний мазурек, 15 порцій (1 порція - 280 ккал):

Інгредієнти:

борошно проса - 200 гр

мелений у борошно мигдаль - 200 гр

банан - 2 шт.

горіхове масло - 50 гр

для крему:

варена просяна каша - 4 ст. л.

авокадо - 2 шт.

сушені фініки - 200 гр

кокосова стружка - 4 ст. л.

сливове варення - 5 ст. л.

какао - 3 ст. л.

Приготування:

Змішати масло, борошно та перетертий банан, замісити м'яке тісто. Загорнути в алюмінієву фольгу та залишити в холодильнику на 40 хв. Змішати усі складові крему.

Покласти у форми тісто, залишаючи зверху місця, щоб могло підрости. Випікати за температури 180 градусів 25 хв. Коли охолоне, помастити кремом. Прикрасити.

Паска з йогуртом, 16 порцій (1 порція, 16 ккал)

Інгредієнти:

борошно - 130 гр

натуральний йогурт - 700 мл

рапсова олія - 100 мл

яйце - 2 шт.

цукор - 1 склянка

порошок для випікання - 2 ч. л.

Приготування:

Просіяти і вимішати борошно з порошком для випікання. Йогурт збити з олією. Яйця перетерти з цукром. Змішати. Додати решту складових. Перекласти тісто у форми. Випікати за температури 180 градусів близько години.

До м'яса та випічки на столі до Великодня не зайвими будуть салати зі свіжої зелені, заправлені соусами. Їхні інгредієнти не дорогі, а на приготування підуть хвилини.

Зараз ви читаєте новину «Великодні cтрави для стрункої фігури радить дієтолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути