В середньому українці залишають 50-100 грн у кав'ярнях та 250-300 грн у ресторанах середнього рівня без врахування алкоголю. Чек в елітних ресторанах починається від 500 грн. Про це Gazeta.ua розповів Родіон Єрошек, співзасновник компанії з автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster.
"Ціни в ресторанах підіймаються слідом за інфляцією. Заклади намагаються не підвищувати їх стрімко. Найближче підвищення очікується в квітні-травні. Обід в ресторані подорожчає на 5-8 відсотків", - каже експерт.
Частка ресторанних мереж і холдингів зростає. За словами Єрошека, ресторанний ринок зросте за рік на 3-5%. Стримує його розвиток дефіцит площ у прохідних містцях.
"Ринок укрупняється не тільки за рахунок такого об'єднання закладів, але й за обсягами інвестицій. Чекаємо, що навесні відкриється один-два ресторани щонайменше на 150 відвідувачів. Збільшиться кількість ресторанів з відомими іменами, тобто розвинеться франчайзинг. Навесні підприємці дивляться, куди вкласти гроші. Майже всі заклади фас-фуду чи вуличної їжі, які відкрили торік, планують розширюватися за рахунок франшизи", - говорить Родіон Єрошек.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ресторани вигідно відкривати 2017-го
Цієї весни очікують відкриття ресторанів азійської кухні, у тому числі - китайської. Модними залишаються ресторани з м'ясними стравами, які готують на очах у відвідувачів.
За бізнес-ланч в столичному кафе в середньому доведеться віддати 50-70 гривень. На це отримаєте напій та дві страви. В ресторанах середнього цінового сегменту бізнес-ланч коштує 150-200 гривень.
Коментарі
1