У середу, п'ятницю та суботу українці найбільше відвідують кав'ярні. Про це Gazeta.ua розповіли в компанії з автоматизації кафе, ресторанів та магазинів Poster.
10% українців систематично їдять в кафе, барах чи ресторанах. У Європі та США цей показник сягає 40%. Найменше кафе відвідуть у понеділок і вівторок.
"Низьким сезоном вважають період з травня по серпень. З кінця літа до жовтня виручка ресторанів збільшується з 65-70% до 100%", – коментує співзасновник компанії Родіон Єрошек.
Середній чек у ресторані економ-класу - 250 гривень. В елітному він складає 700-1000 грн з людини, кажуть у компанії "Ресторанний консалтинг".
Щоб нівелювати сезонність, компанії влаштовують майстер-класи та змінюють меню. Так збільшують касу в 2,5 рази. Іноді через малу відвідуваність кафе піднімають ціни. Найбільш стабільним у ціні залишається вартість кави.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав середній чек у ресторанах різних міст
Коментарі