За шість років в Україні скоротилося споживання м'яса, риби, цукру, олії, картоплі, фруктів і хліба, повідомляє Державна служба статистики.
Відомство опублікувало дані, щодо споживання продуктів протягом 2010-2016 років. Без урахування Криму та зони АТО.
У 2010 році українець з'їдав за місяць 5,1 кг м'яса. За шість років його кількість в раціоні зменшилася на 400 г - до 4,7 кг.
Риби українці їдять на 600 г менше: 2010-го було - 1,8 кг на людину, 2016-го - 1,2. Цукру на 300 г менше, ніж шість років тому.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштують овочі в різних країнах
Картоплі, хліба в раціоні поменшало на 1 кг. Торік на людину припадало 8,3 кг хліба на місяць, картоплі - 6,7 кг.
Різних овочів і баштанних українці найбільше їли 2012 року - по 10,1 кг на одного. Далі споживання почало знижуватися. 2016-го впало до 9,2 кг.
Ягоди, фрукти, горіхи, виноград найбільше купували 2013 року. Споживання яєць майже не змінилося. З 2010 по 2014 було 20 шт на людину. 2015-2016 - 19 шт.
Олію почали використовувати менше для приготування страв. Споживання за шість років впало на 300 г.
Споживання молочних продуктів за шість років зросло. Найбільше купували у 2013-2014 роках. Зараз норма - 19,6 кг на людину.
Уперше за півроку ціни на продукти перестали зростати. Подешевшали 9 із 23 соціальних продуктів харчування.
Коментарі