—?Щодня готую салат із помідорів і сиру. Все для нього купую або на ринку, або в супермаркеті, — говорить полтавка 35-річна Ірина Стародуб. — Рецепт вигадала сама, бо за освітою — кухар.
Жінка миє п'ять середніх помідорів. Гострить ніж, обережно знімає з овочів шкірку. Ріже кубиками й скидає в салатницю.
—?Далі нарізую тонкими смужками, як на локшину, 100 грамів твердого сиру, — говорить Ірина. — Найкраще брати польську марку "Королівський" або пирятинський "Російський". Гармоніюють з помідорами.
Дістає з мішечка на полиці головку часнику. Начищає 10 зубків і вичавлює в салат. Із холодильника дістає лоток із фізалісом — червоно-помаранчевими ягодами, подібними до китайських ліхтариків. Нарізує їх дрібними півкільцями.
—?Це мій таємний інгредієнт. Родзинка страви, у продажу майже не дістати. Огромне джерело вуглеводів, фруктози і глюкози. За смаком схожий на ківі, тому можна замінити ним. Можна додавати вєтчину або копчену ковбаску. Тоді стане ситнішою.
Поливає салат майонезом "Провансаль". Каже, можна заправити олією. Подає в порційних тарілках зі шматочками житнього хліба. Салат має приємний гоструватий присмак і кислинку.
Коментарі