До походу в баню треба готуватися 3 дні. Змінити харчування, щоб їжа добре перетравлювалася. Інакше гнитиме в кишківнику, токсини потраплять у кров.
Про це розповідає столичний дієтолог Борис Скачко.
"Особливо в бані треба бути уважним із масажем. Його має робити лише людина з професійною підготовкою. Банщик має вміти переміщати кров, враховуючи стан людини. Щоб не зашкодити. В одного банщика за п'ять років помирає одна людина, а 10 отримують серцеву недостатність та інфаркти, за статистикою", - розповідає дієтолог.
Слід відмовитися від куріння. За високих температур розширюються судини дихальних шляхів. При вдиханні диму в парильні смоли ще більше шкодять.
У лазні не можна пити алкоголь і багато води.
Вода з їжею потрапляє в кров, потім через сполучну тканину — в клітини. Відбувається обмін речовин, а тоді вже вона виходить з організму.
А через високу температуру в лазні, вода не затримується у шлунку, а одразу виходить через шкіру. Для серця це велике навантаження.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 5 натуральних напоїв для зниження тиску
Названі продукти новорічного столу, які найбільш шкідливі для організму та фігури.
Очолює "антирейтинг" майонез. Його можна замінити грецьким йогуртом або звичайним йогуртом без злаків і наповнювачів.
Коментарі