Неякісне морозиво може добряче нашкодити організму. Його потрібно правильно обирати. Не за ціною, а за складом.
Про пише ICTV.
За державними стандартами морозиво розділено на три види: 4733 – морозиво з молочними жирами, 4734 – плодово-ягідне морозиво і 4735 – морозиво, що містить рослинні жири.
Найякіснішим вважається 4733, у якому не присутні рослинні жири – тільки молочні. Варто звертати увагу на термін зберігання – зазвичай це 10-12 місяців.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склали список продуктів, які шкідливо їсти щодня
Дешеве морозиво роблять з високим вмістом пальмової олії замість натурального молока. Воно містить дешеві, хімічні домішки, ароматизатори, барвники, стабілізатори смаку.
Експерти радять купувати пломбір і вершкове. Гірше за якістю – морозиво з комбінованим складом сировини.
Сухофрукти і соняшникове насіння визнали найшкідливішими продуктами для чутливих зубів. Вони легко застряють в мікрощілини зубів. Через це в ротовій порожнині розмножуються бактерії. До цього списку внесли ще їжу, яку люди їдять щодня, не підозрюючи про небезпеку.
Не варто вживати багато цитрусових. Їх кислота пошкоджує зубну емаль. Лимонад і газована вода також сприяють роз'їданню емалі, а міцний чай впливає на колір зубів.
Коментарі