Ватрушки та печиво викликають розвиток цукрового діабету. Про це заявили фахівці American Institute for Cancer Research, які склали перелік шкідливих продуктів.
Рейтинг очолило м'ясо – котлети, гуляш, рагу, м'ясні супи і багато іншого зі свинини, яловичини, баранини. Вони можуть підвищити ризик виникнення злоякісних утворень у шлунку і кишечнику, якщо їх вживати щодня.
Корисно їсти не більше 50 грамів м'яса на грилі в тиждень, щоб не заподіяти шкоди організму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які викликають ранні зморшки на обличчі
На перетравлення м'яса організму потрібно 6-8 годин. Те, що не встигне перетравитись, почне гнити в результаті чого почне виділятися метан, який руйнує вітамін В3. А без нього цукор у крові не перетворюється у глікоген, тож зростає ризик отримати цукровий діабет.
Добавки із ковбасних виробів, зокрема, нітрат натрію, загрожують нетравленням шлунка та можуть спровокувати діабет, гіпертонію, ішемічну хворобу серця, подагру та рак.
У ВООЗ зазначають, що шкоду для організму від ковбасних виробів можна прирівняти зі шкодою від куріння і надмірного вживання алкоголю.
Ватрушки, булочки, печиво та інша здоба збільшують ризик розвитку цукрового діабету і серцево-судинних захворювань.
Яйця на сніданок, які є джерелом білка та вітамінів А, К, Д, мінералів, зокрема, кальцію, натрію, заліза, фосфору, калію, теж не варто споживати щодня. Яєчний жовток містить величезну кількість холестерину, що підвищує ризик атеросклерозу судин.
Коментарі