Для захисту від грипу й коронавірусу люди вживають вітамін D. Він стимулює імунітет. Профілактична доза становить 2000 одиниць вітаміну D на день. І то препарат має призначити лікар, враховуючи стан судин і спадковість.
Вітаміну D багато в жирній рибі, червоному м'ясі, печінці й жовтку.
Про це розповідає Анастасія Галецька, столичний ендокринолог.
"Вживати вітаміни для профілактики не варто. Це стосується і комплексних препаратів. Вчені не довели, що вони корисні. Краще регулярно гуляти, їсти овочі, здавати аналізи", - пояснює лікар.
Також імунітет зміцнює кальцій. Але передозування викликає біль у животі або шлунково-кишкову кровотечу.
Рекомендована кількість кальцію для дорослих — 1 г на добу, підліткам — 1,3 г. Найкращим джерелом кальцію є йогурт, сметана, твердий сир і згущене молоко.
100 г маку чи кунжуту покривають добову потребу в мікроелементі в дорослого. Також його багато у волоських горіхах, арахісі, куразі, родзинках, насінні соняшнику, гарбуза, яблуках та апельсинах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перерахували продукти, які захищають організм від Covid-19
Для нормальної роботи імунітету потрібен білок. Він є у м'ясі, рибі, сирі та яйцях. Їх краще готувати некруто. У рідкому жовтку багато лецитину, що захищає печінку.
У морській капусті є природний антисептик — йод. Можна приймати добавки з йодом для профілактики вірусних інфекцій. М
Мед і часник розріджують кров, що зменшує запалення у судинах. На добу — не більше 2 зубців часнику.
Коли болить запалене горло, допоможе кокосова олія. Її треба розсмоктувати.
Традиційні продукти значно корисніші, ніж багато хто думає. Варто ознаки окремо про ті, що очищують організм.
Це коригує фігуру та шкіру. Також покращує самопочуття, позбуваючись від токсинів. Про них - далі у статті.
Коментарі