понеділок, 22 липня 2024 13:24

Сім причин, чому жінкам 40+ треба їсти журавлину

Сім причин, чому жінкам 40+ треба їсти журавлину
Фото: pinterest

Журавлина є настільки потужним джерелом корисних речовин, що її можна назвати справжнім суперфудом для нашого здоров'я. Особливо ці ягоди варто їсти всім жінкам за 40.

Журавлина містить кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо, вітаміни PP, В1, В2, В6, В9, С та Е. Ці мікроелементи необхідні для належного функціонування всіх систем жіночого організму у період менопаузи та гормональних збоїв.

Користь журавлини в раціоні

Антиоксидантна дія. Ягода містить антиоксиданти, тому спроможна знищити вільні радикали в організмі, що є причиною раку. Журавлина також покращує стан шкіри, нігтів і волосся.

Зміцнює серце й судини. Журавлина здатна знижувати рівень поганого холестерину в крові та покращувати кровообіг. Забезпечує ефективний захист серця й судин від різних захворювань та запалень.

Знижує кров'яний тиск. Вчені довели, що регулярне вживання ягід здатне нормалізувати високий тиск.

Зміцнює імунітет. Журавлина містить вітаміни А і С, які здатні зміцнити імунітет і захистити організм від вірусних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єжевіка, голубіка та клюква: як легко українською замінити російські кальки

Протизапальний ефект. Через вміст антиоксидантів журавлина протидіє запальним процесам в організмі.

Антибактеріальна дія. Ягода містить проантоціаніди, які нівелюють хвороботворні бактерії й не дають їм закріпитися на стінках сечового міхура. Тому її треба їсти усім, хто має захворювання сечовивідних шляхів.

Як найкраще вживати журавлину

Сама ягода може бути дуже кислою та дещо терпкою, однак її можна по-різному готувати й додавати до інших страв.

Наприклад, це можуть бути соки, смузі, соуси до м'яса та овочів. Ягоду можна сушити та заморожувати, щоб потім варити компот та робити ароматні чаї.

Також журавлину додають до різноманітної випічки та десертів. Після обробки, завдяки вмісту кислоти, ягода зовсім не втрачає своїх поживних та корисних властивостей.

Сезонні літні ягоди багаті антиоксидантами. Це малина, ожина, аґрус, полуниця, чорниця, смородина.Вони уповільнюють процеси старіння в організмі. Знижують крихкість та ламкість капілярів. Підтримують здоров'я очей та зору.

Журавлина багата на антиоксиданти та вітамін С, які допомагають захищати організм від шкідливих впливів навколишнього середовища. Вона також містить урсолову кислоту, яка має протизапальні властивості та сприяє збереженню молодості шкіри. Журавлина допомагає покращити стан шкіри, зменшити запалення та підтримати здоров'я серця.

Зараз ви читаєте новину «Сім причин, чому жінкам 40+ треба їсти журавлину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути