Госпіталізувати доводилося цілі сім"ї. Лікар-інфекціоніст київської лікарні N 9 Володимир Сиротинський був на чергуванні, коли "швидка" привезла двох жінок і двох чоловіків.
"У одній із сімей важкий стан був у дружини, в іншій - у чоловіка, - говорить Володимир Степанович. - Температура під 40, пронос, блювота - все це симптоми гострої харчової токсикоінфекції. Як стверджують постраждалі, вони їли шаурму і хот-доги. Визначити, який збудник викликав захворювання, можна тільки через три доби після того, як зроблений посів. Але часу втрачати не можна, оскільки стан людей може погіршати. Пацієнтам відразу призначають антибактеріальні препарати, до яких чутлива більшість збудників кишкової інфекції. Можна припустити два варіанти: носієм інфекції є хтось з обслуговуючого персоналу або збудники потрапили в неякісні продукти, повідомляють "Факти".
Коментарі