Учені вивчали калорійність і склад популярних у Великобританії страв швидкого харчування: індійську і китайську їжу, кебаби і "фіш-енд-чіпс" - смажену рибу з картоплею-фрі. Вони встановили, що майже весь фастфуд містить денну норму жирів, проте лідером серед шкідливої їжі виявився кебаб.
Один з досліджених ученими кебабів містив 111 грамів жиру, інший - 140, при тому, що максимальна денна норма споживання жирів для жінок складає близько 70 грамів.
Жиром є з"єднання гліцерину і жирних кислот. Велика частина жирних кислот в кебабах є насиченою. Саме насичені жирні кислоти провокують розвиток серцево-судинних захворювань.
Найменш шкідливим фастфудом виявилася китайська свинина, пише газета TheGuardian.
×
Коментарі
1