З наближенням Великого посту, який починається 15 лютого, "КП" вирішила з"ясувати, чи є серед футболістів ті, які його дотримуються. Такі знайшлися в київському "Динамо". А завідувач рестораном бази "Динамо" Петро Зварич розповів також і про інші кулінарні вподобання гравців і зміни в їх меню з приходом у команду нового тренера.
"У харчуванні футболістів дійсно відбулися деякі зміни, - розкриває секрети своєї кухні Петро Зварич. - По-перше, заборонені курячі яйця, вони замінені перепелиними. По-друге, ми перестали використовувати м"ясний гастроном заводського виготовлення - ковбаси, сосиски, шинку. Тепер у нас налагоджено власне виробництво цих продуктів.
Річ у тому, що на заводах в м"ясні продукти обов"язково додають фарбники - нітрит. Інакше ковбаса або шинка матиме непривабливий товарний вигляд. Крім того, при копченні ковбас останнім часом використовуються коптильні рідини, в яких замочується м"ясо.
Вони так само, як і нітрит, негативно впливають на організм людини, якій доводиться проводити енергію не тільки для того, щоб переварити їжу, але і щоб нейтралізувати ці шкідливі речовини, які до того ж мають канцерогенний характер. Тому готуємо в основному на грилі, пропонуємо тушковані або варені продукти.
Також Валерій Георгійович заборонив вареники і пельмені. Цікава ситуація виникала, коли на базу приїжджала збірна, якій ми готували мучні страви - вареники і з картоплею, і з капустою, і з м"ясом, і з сиром, а динамівцям не рекомендувалося їх їсти. Взагалі політику харчування тренер поширює через лікаря команди, який радить нам, що включати в раціон, а що ні."
Коментарі