Артист Іван Дорн став ведучим у 2-му випуску тревел-шоу "Орел та Решка. Новий сезон" та відправився в Португалію. Там він скуштував дивний португальський делікатес - зубастого параза міногу.
"Мінога – це делікатесне страховисько. На моє замовлення декілька жирних міног зловили в річці Мондегу. Мінога – це не риба і не черв'як-переросток. Це давня істота, якій 350 млн років. Пів голови міноги займає величезна присоска з зубами, нею вона присмоктується до риби і, як п'явка, випиває з неї всю кров. Замість кісток у міноги суцільний хрящ, а замість луски – шкіра, вкрита отруйним слизом. А ще в неї лише 1 ніздря і є 3-тє око на потилиці", - розповів музикант.
Мінога живе в океані, взимку запливає в річку для того, щоб відкласти яйця. Тривалий час пливе проти течії, завдяки чому втрачає отруйний слиз і перетворюється на делікатес. 1 мінога коштує $50.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Країна забобонних людей". Мішель Андраде розповіла, у що вірять болівійці
"Головний інгредієнт страви з міноги – її кров, яку спускають, поки вона ще жива. Через те, що мінога все життя пила кров інших риб, своєї в ній більше, ніж у курці. Міногу маринують у суміші її власної крові та червоного вина, а потім тушкують у цьому ж маринаді. Коли мінога готова, в рідині, що залишилася, готують липкий рис. Присмак - солодкуватий. Кісток немає. Хоч мінога дуже страшно виглядає, вона смачна. Рис схожий на різотто, чудово поєднується з рибою, і кров зовсім не відчувається", – поділився ведучий тревел-шоу на "Новому каналі".
Артист Олексій Завгородній, більш відомий як Позитив, був ведучим 1-го випуску тревел-шоу "Орел та Решка. Новий сезон". Він поділився деталями зйомок та враженнями від подорожі Болівією. Музиканту випала безлімітна картка, але він вирішив провести вікенд не в люксових номерах, а в еколоджі посеред національного парку.
Коментарі