"З усього відпочинку в Туреччині найбільше запам'яталася "Пікнік-рибалка", де можна ловити форель. Це екскурсія для дорослих і дітей у на рибну ферму. Дуже гарно провели час на пікніку", - розповідає львів'янка Юлія Сахарова, яка минулого року з чоловіком відпочивала в місті Кемері.
Тисячі туристів щороку приїжджають в турецьке поселення Улупінар, аби порибалити.
"Купувати екскурсію краще в місцевому агентстві, так вийде дешевше, ніж в самому готелі у туроператора. Заплатили 60 доларів на двох. Виїжджали о сьомій годині ранку, від Кемеру це 50 кілометрів. Поселення Улупінар біля гори Олімп - дуже популярне місце для туристів. Десятки басейнів або риболовних ферм розташовані біля схилу гори. Місцеві фермери вирощують із мальків форель", - радить Юлія Сахарова.
Вудочку й наживку (спеціальна суміш тіста) для ловлі риби надають безкоштовно, ловити форель можна 2-3 години. Для риби є суворе обмеження - або по вазі, або по кількості. У таблиці дозволеної риби є максимум - близько 15 штук. Форель, яку зловили не можна забирати з собою.
"Клювала риба кожні три хвилини, відра для риби були заповнені під зав'язку. Вже через півгодини дехто з рибалок її просто викидав знову в річку, вже дохлу. Ми свою риби випускали відразу після вилову. Готували для нас все одно не виловлену нами форель, а вже замариновану", - розповідає чоловік Юлії Богдан.
Після риболовлі кухарі готують замариновану рибу на решітці, підсмажують в олії або запікають в печі. Поки готується риба, можна спробувати місцеві напої, які теж входять в ціну екскурсії. З рибою подають баранину, салати та рис на гарнір.
Коментарі