Мікаель Тублан, садівник французького шеф-кухаря Алена Пассара, доглядає за овочами на даху Токійського палацу — національного музею мистецтв у Парижі, неподалік Ейфелевої вежі. На кілька днів грядку площею 150 кв. м розмістили на даху будівлі. Рослини привезли з оранжереї Пассара. Чоловіка знають як найкращого вегетаріанського шеф-кухаря й спеціаліста з овочів. Має ресторан "Арпеж". Слідкує, як вирощують овочі для нього на трьох фермах у трьох регіонах Франції з різним кліматом. Меню в цьому закладі — сезонне. Змінюють його щотижня відповідно до циклу дозрівання овочів. Ресторан називають єдиним, що вирощує городину для власних потреб — щороку 40 т
Одночасно з виставкою овочів на даху в Токійському музеї виставлятимуть екологічні автівки. Ці заходи мають продемонструвати новий погляд на сучасне місто. Воно, на думку авторів, має бути зеленішим.
Коментарі