Різні види грибів є по-своєму корисні для людини.
В них збалансовано для людського організму містяться білки, жири, вуглеводи, вітаміни й 18 корисних амінокислот, розповіла дієтологиня Єва Шишова.
За її словами, білі гриби корисні для серця, обміну речовин, покращення імунітету, вироблення гормонів, так само і для пігменту меланіну в шкірі. У них містяться мікроелементи K, Cu, S, P, Mn, які насичують організм і допомагають підтримувати його роботу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три продукти, які шкодять шкірі
У боровиках є алкалоїд герценин, який лікує при стенокардії, туберкульозі, зниженні загального тонусу.
Гриб дощовик в народній медицині застосовують, як кровоспинний засіб і при лікуванні нирок. У печерицях містяться антибіотики з широким спектром дії. Лисички є природним антибіотиком, тому що містять дози вітаміну А і B, селену і цинку. Також вони корисні при цукровому діабеті. Грузді використовують при сечокам'яній хворобі як сечогінний засіб.
Нерідко люди, поспішаючи зранку, не встигають поснідати і їдять на ходу будь-що. Але швидкість споживання їжі позначається на фігурі. Науковці з Великої Британії дослідили цю тенденцію. Вони опитали 800 респондентів про їхні звички, фізичні параметри та раціон. Серед опитаних були дорослі й діти.
Коментарі