З кероба, який стає популярним останніми роками, роблять напої і заміняють шоколаду.
Кероб - це подрібнений порошок, який отримують із попередньо висушених плодів ріжкового дерева, розповідає дієтологиня Світлана Фус.
У ньому містяться вітаміни: холін, групи В, вітамін РР, С, Е. Мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, селен, мідь, марганець, залізо, фосфор і натрій. А також харчові волокна, вода, зола і небагато жирних кислот.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вийти з посту без шкоди для шлунку
Смак нагадує порошок какао, але солодший і не містить таких інгредієнтів, як теобромін і кофеїн. ⠀
Використовують кероб найчастіше у випічці, або щоб замінити какао та кофеїн. Особливо це актуально для людей, які не можуть або не бажають вживати кофеїн. Вміст жирів в керобі у 10-11 разів нижче, ніж в какао-порошку, а кальцію - втричі більше.
Кероб багатий антиоксидантами, клітковиною і також має антисептичну дію, часто його використовують при розладах шлунково-кишкового тракту. ⠀
Продукт не рекомендують давати дітям до трьох років. Він може нашкодити також, якщо ним зловживати. Його слід вводити у раціон поступово, малими дозами і обов'язково стежити за реакцією організму.
Фахівці визначили три продукти, які допоможуть впоратись зі стресом.Один із них - чорний шоколад, який містить достатньо антиоксидантів. Саме ці елементи допомагають знизити рівень гормону стресу - кортизолу - в організмі. Лікарі рекомендують включати в щоденний раціон 40 грамів чорного шоколаду, навіть тим, хто худне.
Коментарі