
Ситний весняний сніданок легко приготувати за лічені хвилини, якщо маєте готову відварену картоплю.
Спробуйте картопляні палянички із зеленню, які можна посмажити на сухій сковороді.
Такий перекус можна їсти у період посту.
Картопляні палянички із зеленню: рецепт
Інгредієнти
Картопля - 1.2 кг
Олія - 4 ст. л.
Борошно пшеничне - 300 г
Розпушувач - 2 ч. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Кріп, гілочка за смаком
Петрушка, гілочка за смаком
Зелена цибуля за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палянички з черемшею на кефірі: як приготувати ароматну випічку за рецептом судді Мастер-шефу
Як приготувати
Зелень помийте, обсушіть, дрібно наріжте.
Відваріть картоплю, потовчіть її у пюре. Приправте до смаку сіллю, перцем, олією. Всипте нарізану зелень, перемішайте.
Додайте борошно з розпушувачем і вимісіть на столі м'яке тісто. Борошна може знадобитися більше, ніж зазначено (300-400 г), дивіться по консистенції тіста.
Розділіть тісто на декілька кульок (залежно від бажаного розміру паляничок). Розкачайте кульки в коржики.
Смажте коржики на сухій сковороді з обох боків до рум'яної скоринки.
Переглянути цей допис в Instagram
Щоб картопля зварилася швидше, у воду покладіть шматочок вершкового масла. Так час варіння скоротиться на 5 хв.
Для приготування пюре обирайте крохмалисті сорти - вони добре розварюються. Щоб зрозуміти, до якого типу відноситься овоч, розріжте його на дві частини і потріть їх. У крохмалистої картоплі половинки злипнуться, а у не крохмалистої з'являться краплі води.
Перед варінням можна покласти в воду лавровий лист або зубчик часнику. Так картопля вийде смачнішою. Також можна зварити картоплю на м'ясному бульйоні.
Коментарі