
Сезон черемші у самому розпалі. Всі знають, що перші ароматні пагони черемші чи його ще називають ведмежим часником, занесені в Червону книгу України. Але любителі цієї зелені не гребують приготувати з нього весняні страви, які багаті вітамінами. Фермери залюбки вирощують і допомагають з цим цінним суперфудом.
Приготуйте палянички з черемшею на кефірі за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського.
"Їдять черемшу і свіжою - цілком чи у салатах і смаженою як частина гарніру чи з омлетом, а я приготував легкі і швидкі палянички на пательні", - каже Володимир Ярославський
Інгредієнти
Тісто:
180 г кефіру
270-290 г борошна (Зернарі)
5 г розпушувача
сіль за смаком.
Начинка:
70 г черемші
70 г петрушки
70 г кисломолочного сиру
70 г твердого сиру
30 г олії, сіль, перець
50 г лісових горіхів - за бажанням.
Як приготувати
Замішайте тісто. У кефір кидайте сіль та розпушувач, одразу засипайте борошном і вимішуйте пару хвилин руками тісто, поки не стане однорідним, підсипайте борошном, накрийте рушником чи плівкою і дайте відпочити.
Промиту петрушку та черемшу подрібніть у блендері разом з кисломолочним сиром і олією. Можна експериментувати і додати горіхи та спецією хмелі-сунелі.
У подрібнену начинку додайте тертий твердий сир та сіль та перець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З рум'яною скоринкою та м'який усередині: як спекти запашний хліб, коли нема газу та електроенергії
Тісто поділіть на вісім частин. Кожну розвалкуйте, покладіть в в середину начинку, защепіть краї. Поклав защипом униз і розкачайте ще раз тоненько, десь до 5 мм.
Готую палянички на пательні. На середньому вогні, підсмажуйте з однієї сторони, потім з іншої і повторіть так ще раз - палянички прямо надуваються.
Викладайте на тарілку і кожну ще гарячою змащуйте вершковим маслом.
Паляниця смакує гарячою, коли сир ще тягнеться.
Переглянути цей допис в Instagram
Поради
Зелень можна брати будь-яку - від кропу до шпинату - смачно коли мікс.
Горіхи - можна і без них.
Сир - можна додавати і моцарелу і замінювати на ваш улюблений.
Піца - одна з найпопулярніших страв у всьому світі, яка завоювала серця мільйонів людей.
Gazeta.ua пропонує три найцікавіших рецепти приготування цієї ситної запашної страви.
Коментарі