Груші смачні не тільки самі по собі, а йу десерті. Їх цілими ставлять у шоколадне тісто, яке після запікання обіймає фрукт як ніжна хмаринка. Поєднання соковитої груші і гіркого шоколаду робить цю страву бездоганною. Для приготування не знадобиться багато часу, а продукти настільки прості, що знайдуться в будь-якому магазині.
Інгредієнти:
Груша - 3 шт
Шоколад гіркий - 100 гр
Цукор - 130 гр
Масло вершкове - 60 гр
Яйце - 2 шт
Мигдалеве борошно - 60 гр
Лимонний сік - 1 ст.л.
Розпушувач - 10 гр
Коньяк - 2 ч.л.
Приготування:
Стиглі і солодкі груші необхідно почистити, і вийняти серцевину. Далі потрібно варити груші хвилин 7-10 на невеликому вогні, додавши у воду 50 гр цукру і лимонний сік.
Гіркий шоколад розтопити на водяній бані разом з вершковим маслом.
Збити 2 білки з дрібкою солі, поступово додаючи приблизно 50 г цукру. Збивати до щільної текстури білкової маси.
В окремій ємності збити 2 жовтки і 30 гр цукру. Цукор слід додавати за смаком.
Потім додати шоколадну масу, 2 чайні ложки коньяку (за бажанням) і мигдалеве борошно, змішане з розпушувачем. Якщо його немає, можна змолоти на кавомолці просушені в духовці мигдалеві горіхи. Добре перемішати і обережно ввести білки. Перемішати виписуючи ложкою вісімку.
Форми змастити вершковим маслом. Заповнити їх до половини отриманої шоколадно-мигдальної масою.
Читайте також: У сливовий пиріг кладуть порізаний шоколад та лимонну цедру
У центр кожної форми поставити груші. Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 170-180 градусів приблизно 25 хвилин.
Дуже важливо, щоб духовка була заздалегідь нагріті до необхідної температури.
Консистенція і смак цього грушевого шоколадно-мигдалевого десерту нагадує шоколадний фондан.
Коментарі