На новорічний стіл у 20 році потрібно поставити такі страви, щоб догодити символу року Собаці. Тому на першому місці мають бути закуски та гарячі трави з мяса. Хорошим варіантом стануть рулети з грибною підливою.
Ця страва виходить ситною та ароматною.
Інгредієнти:
600 г свинини
по 1/2 ч. л. солі та чорного меленого перцю
50 мл соєвого соусу
200 г білих грибів
3 яйця
Для соусу:
1 цибуля
3 ст. л. олії
1 ст. л. борошна
1 зубчик часнику
2 ст. л. сметани
Приготування:
Порізати свинину шматками поперек м'ясних волокон, щоб потім м'ясо було соковите. Відбити їх із двох боків. Посолити та поперчити.
Скласти м'ясо в лоток і налити соєвий соус. Накрити кришкою і поставити у холодильник на 12 год.
Помити білі гриби і порізати малими шматками. Зварити у киплячій воді 10–15 хв. і скласти на друшляк. Воду, в якій варилися гриби, залишити для приготування соусу.
Для омлету збити яйця з дрібкою солі. Змішати з половиною подрібнених грибів і вилити цю суміш на розігріту пательню. Обсмажити з двох боків і розділити його на чотири рівні частини. Покласти на відбиті шматки м'яса.
Кожен згорнути рулетом, щоб омлет опинився всередині. Зверху замотати у фольгу, притискаючи з боків, щоб краї залишалися рівні.
Перекласти їх у глибоку форму. Запікати 15 хв. за температури 180°С. Вийняти, охолодити і потім зняти фольгу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 вишукані новорічні страви, які легкі в приготуванні
Для підливи почистити цибулю і порізати дрібними кубиками. Підсмажити до золотистого кольору. Висипати сюди другу половину грибів і смажити 5 хв.
У грибний відвар додати борошно, цибулю та гриби. Почистити часнику та вкинути його у підливу. Коли закипить, налити сметану.
Кип'ятити ще 5 хв. на малому вогні та зняти з плити. Рулети скласти назад у цю саму форму, полити підливою і поставити на 15 хв. у розігріту до 180°С духовку.
Коментарі