Піца "Маргарита" - популярна не лише в Італії, але й далеко за її межами. Готується елементарно, а смакує усім членам родини. Єдиний мінус страва досить калорійна.
Інгредієнти:
борошно - 500 г
дріжджі свіжі - 15 г
олія - 50 мл
вода - 320 мл
сіль - за смаком
помідори - 6 шт.
часник - 2 зубці
олія - 50 мл
твердий сир - 250 г
зелень - за смаком
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Змішати дріжджі з просіяним борошном, розтерти пальцями до дрібних крихт. Додати олію і воду, замісити тісто. Вимішувати до тих пір, поки не перестане липнути до рук. Накрити тісто серветкою і залишити підходити на годину. Повторно вимісити тісто та розкачати в тонкий пласт. Викласти на присипаний борошном деко. Збити в блендері помідори з олією, часником, сіллю, перцем і зеленню. Рівномірно змастити тісто соусом. Сир натерти на тертці, половиною присипати тісто. Помідори нарізати кружечками, викласти на піцу та додати іншу половиною сиру. Випікати за 220 градусів у духовці протягом 15-20 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 лінивих сніданків на швидку руку
Піца не в кожній країні готується за однаковим рецептом. Американська має товстіше тісто, а італійська завжди тонко розкочується, але не качалкою, а руками. Борошно беруть тільки твердих сортів, щоб не повніти. Американці ж піцу готують пишну і чого тільки в неї не додають.
Коментарі