З 15 березня по 1 травня віряни дотримуються Великого посту. У цей час їхній спосіб життя кардинально змінюється, як і раціон. Більшість звичних продуктів з релігійних міркувань заборонені, через що перший час важко наїстися досита. Ми підібрали трійку страв, які не лише ситні, але й смачні та прості в приготуванні.
Овочевий плов з грибами
Інгредієнти:
рис – 1 ст.,
грибний бульйон – 2 ст.,
зелений горошок – 150 г,
мариновані або заморожені опеньки – 150 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
томатна паста – 2 л.,
зелень – за смаком,
цукор – пів ложки,
каррі, чорний перець і сіль – за смаком.
Приготування
Для розсолу змішати склянку води томатну пасту, цукор і сіль. Після закипання додати горошок і проварити протягом 5 хв. Ріпчасту цибулю нарізати на невеликі кубики та злегка пасерувати на будь-якому пісному маслі. Додати опеньки та трохи обсмажити. Перед закладанням рису в форму для запікання його необхідно ретельно промити. Розклавши крупу додати відвар з горошком, а також цибулю з грибами та спеції.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глінська поділилася рецептом заварного тіста для вареників
Підготовлену для приготування кашу залити грибним бульйоном. Закрити фольгою та відправити в духовку, попередньо нагріту до 200°С. Страва готується протягом 40 хв.
Пісні котлети з квасолі
Інгредієнти:
квасоля в томатному соусі з грибами й овочами – 330 г,
борошно – 3-5 ст. л.,
сухарі для панірування – за смаком,
білий хліб – 120 г,
зелень – 1 пучок,
лимонний сік – за смаком,
спеції – за смаком.
Приготування
Квасолю разом із заливкою та хлібом викласти в блендер і подрібнити. Додати зелень, сіль, перець і лимонний сік. Ще раз подрібнити. В отриману суміш додати борошно. Добре перемішати. Ложкою набираючи масу, сформувати котлети, обваляти в борошні. Обсмажити з двох сторін на рослинній олії. Подавати з томатним соусом і зеленим салатом.
Кекси з курагою та горіхами
Інгредієнти:
борошно – 125 г,
вівсяні пластівці – 50 г,
курага – 50 г,
волоські горіхи – за смаком,
мед чи цукор – 50 г,
яблучне пюре – 100 г,
олія – 35 мл,
розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
ваніль – дрібка,
сіль - дрібка.
Приготування
Вівсяні пластівці подрібнити в блендері. Курагу замочити в гарячому чаї на 30 хв. Обсушити й розрізати на невеликі шматки. Горіхи за бажанням обсмажити й подрібнити. Змішати просіяне борошно з вівсяною крихтою, розпушувачем, сіллю, курагою і горіхами. Додати цукор, яблучне пюре, олію і ваніль, ретельно перемішати. Розкласти тісто по формах для запікання, наповнюючи їх на 3/4 висоти. Випікати в попередньо розігрітій до 180°С духовці до сухої шпажки. Подавати гарячими.
Риба - продукт, користь якого важко поставити під сумнів. Завдяки високому вмістові вітамінів та поживних речовин, має входити в раціон будь-якої здорової людини. Попри це, більшість відмовляється від неї через нудний, довготривалий та брудний процес очищення від луски. Якщо ви входите до цього списку, підібрані лайфхаки полегшать ваше життя.
Коментарі