Серпень багато хто називає кавуновим місяцем. Зараз цієї соковитої ягоди є вдосталь на всіх базарах та магазинах. Проте, її нудно просто їсти шматками. Щоб урізноманітнити смак варто приготувати нові страви. Спробувавши їх раз, потім від них вже важко відмовитися.
Кавуновий аппетайзер з вершковим сиром
Капрезе
Для приготування цієї італійської закуски в оригіналі викладають по колу помідори, моцарелу і листя базиліка. А якщо томати замінити кавуном, вийде яскраве смакове поєднання.
Вирізати з м'якоті кавуна зірки або будь-які інші фігури в залежності від того, яка форма під рукою.
Покласти на тарілку шарами: кавуни, моцарела і листя руколи.
Збризнути оливковою олією і трохи посолити кожну "пірамідку".
Зверху покласти по одному шматочку кавуна і полити капрезе бальзамічною глазур'ю.
Салат з сиром фета
Існує безліч варіантів кавунового салату з м'якими сирами. Один з них запропонував Джеймі Олівер з грецьким сиром фета.
На 4-6 порцій потрібно 180 грамів розсипчастої сиру фета,
500 грамів м'якоті кавуна (без кісточок),
одну невелику фіолетову цибулину,
листя м'яти і оливкова олія.
Приготування:
Кавун і сир порізати кубиками, цибулю - півкільцями.
Змішати всі інгредієнти в мисці. Полити оливковою олією і трохи приправити чорним меленим перцем.
Джерки
Джерки - це популярна американська закуска з висушеного м'яса. Електросушаркою можна приготувати відмінні снеки для дітей з кавуна.
Просто порізати кавун, очищений від насіння, пластинками товщиною приблизно 3-3,5 см і сушити 1 годину.
Скласти кавунові джерки в герметичну банку, щоб не відсиріли, і можна ласувати.
Шашлик з кавуна і персика
Розігріти гриль в режимі прямого нагріву до середньої температури.
В окремій мисці змішати мед, щіпку ванілі, дрібку солі і сік лайма.
Якщо мед густий, поставте його на 10-15 секунд в мікрохвильовку.
Порізати кавун і персик скибочками і насадити, чергуючи, на 10-15-сантиметрові дерев'яні шпажки.
Шпажки попередньо рекомендується змочити водою, щоб вони просочилися вологою і не горіли.
Обсмажувати фруктові "шашлики" по 2 хвилини з кожного боку.
Перед подачею збризнути медово-ванільним сиропом.
Салат із кавуна з сиром-фрі
Інгредієнти:
50 г борошна
2 яйця
1 склянка свіжих хлібних крихт
200 г козячого сиру
1 ч. л меду
1 ч. л. зернистої гірчиці
сік і цедра 1 лайма
50 мл оливкової олії
100 мл арахісової олії
1,6 кг кавуна, без насіння і шкірки, порізаного шматочками
4 середніх огірка, нарізаних нетовстими скибочками
Приготування:
Покласти борошно, крихти і яйця в три різних миски. Посолити і поперчити кожну.
Порізати половину козячого сиру кубиками. Обкачати їх в борошні, яйці і потім в хлібних крихтах.
Перекласти на тарілку та поставити в холодильник на 30 хвилин.
Читайте також: Яскраву пастилу з ожини і м'яти скручують рулетиками
Далі змішати мед, гірчицю, сік і цедру лайма та оливкову олію. Посолити, поперчити і відставити убік.
Кавун добре поєднується з огірком, в них багато води. І тому потрібно щось з насиченим смаком, солонувате.
Арахісову олію можна замінити звичайною. Додати трохи орегано і оливок.
Розігрійте олію в глибокій сковороді на середньому вогні.
Обсмажити сир 3 хвилини, перевертаючи, до хрусткої золотистої скоринки. Викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Розкласти кавунові шматочки і скибочки огірка по 4 тарілках. Подрібнити руками залишки сиру та посипати ним салат.
Полити медово-гірчичною заправкою і викласти зверху сир-фрі.
Сорбет із горілкою та кавуном
Інгредієнти:
1 ½ склянки води
1 склянка цукрової пудри
2 кг м'якоті кавуна, без кісточок
2/3 склянки горілки
Приготування:
У каструлі змішати цукор і воду. Дати суміші покипіти на повільному вогні 2-3 хвилини, поки цукор не розчиниться.
Варити 10 хвилин, не помішуючи. Зняти з вогню і охолодити.
Для поліпшення консистенції сорбету, додати при останньому збиванні 4 яєчні білки.
У блендері збити кавун до консистенції пюре. Змішати з сиропом і горілкою.
Покласти суміш у мороженицу. Збити до потрібного стану і перекласти в каструлю.
Накрити фольгою і поставити в морозилку до моменту подачі.
Коментарі