Почніть свій день зі смачного, поживного та швидкого сніданку, який зарядить енергією і додасть тепла у прохолодні дні.
Пропонуємо три прості рецепти, які ви зможете приготувати всього за 15 хв. навіть у найзавантаженіші ранки. Вони не тільки зігріють вас у прохолодний день, але й підбадьорять.
Вівсяна каша з осінніми фруктами
Інгредієнти
60 г цільнозернових вівсяних пластівців
300 мл знежиреного або соєвого молока
паличка або ч.л. кориці
1 велика груша (пізніше в сезоні використовуємо свіжий інжир)
кілька шматочків лимона
Приготування: пластівці, молоко та корицю змішати в каструлі, довести до кипіння і варити, помішуючи, на середньому вогні 5-8 хв. У цей час порізати грушу та лимон невеликими кубиками. Додати в кашу, варити ще 2 хв. та вимкнути вогонь або викласти у свіжому вигляді на готову вівсянку. Посипати корицею.
Шакшука
Ця ситна страва з яєць особливо популярне в країнах Східної Азії і Північної Африки.
Інгредієнти
Яйця курячі - 3 шт.
Помідори черрі - 6 шт.
Цибуля - 1 шт.
Смужки гострого в'яленого перцю - 4 шт.
Пучок зеленої цибулі.
Петрушка
Зіра, кардамон, орегано за смаком.
Оливкова олія - 2 ст. л.
Приготування: цибулину крупно нарізати, помідори розрізати на четвертинки. У сковороді нагріти оливкову олію, злегка обсмажити цибулю і додати шматочки помідора на великому вогні. Обсмажувати овочі поки вони не перетворяться в кашку. В'ялений гострий перець дрібно нарізати і додати в сковороду. Посолити блюдо і додати спеції.
Лопаткою зрушити овочі до країв сковороди і вбити яйця. Білок злегка змішати з овочами, жовток залишити цілим. Шакшука готова, коли білок побіліє, а жовток залишиться рідким. Страву прикрасити петрушкою і зеленою цибулею. Подавати в сковороді з хлібом або пітою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слойки з сиром та шпинатом: рецепт ароматної випічки для смачного сніданку
Омлет з томатами та базиліком
Інгредієнти:
2 яйця
40-50 мл молока (½ об'єму шкаралупи кожного яйця)
сіль та свіжомелений чорний перець
вершкове масло
5 помідорів чері або улюблених по сезону
гілочки свіжого базиліка
Приготування: яйця та молоко збити віночком до однорідності, приправити сіллю та перцем. Розігріти сковороду та розтопити в ній вершкове масло. Влити яєчну суміш. Помішуючи дерев'яною лопаткою, готувати близько 2 хвилин до того, як омлет трохи підрум'яниться знизу і майже застигне зверху. Додати начинку і скласти навпіл, начебто закриваючи книгу. У сніданок завжди можна додати трохи фети або адигейського сиру.
Сніданок обов'язково має бути ситним та поживним, щоб був заряд енергії на весь день.
До ранкового раціону мають входити цілозернові продукти, фрукти та овочі. Gazeta.ua ділиться трьома рецептами поживного, ситного та смачного сніданку.
Коментарі