вівторок, 02 січня 2018 20:01

Киянка показала страви із новорічних столів в Японії
7

Автор: Ольга Даншина
  Традиційна їжа новорічного вечора в Японії – спеціальна гречана локшина.
Традиційна їжа новорічного вечора в Японії – спеціальна гречана локшина.

Традиційна їжа новорічного столу в Японії – toshikoshi soba, яка символізує довголіття. Це спеціальна гречана локшина. Її їдять безпосередньо перед настанням Нового року. Про це Gazeta.ua розповіла киянка Ольга Даншина, яка живе в Токіо.

"Святковий стіл Нового року прикрашає osechi ryori. Це традиційний набір страв, кожна з яких має символічне значення, - говорить Ольга Даншина. - Наприклад, рибний рулет kamaboko складається з червоної і білої риби, колір і форма якої нагадує сонце – головний символ Японії. Ікра оселедця kadzunoko - це побажання дітей, водорості kombu означають радість, чорні соєві боби – здоров'я, червоний морський лящ тай – побажання благ у новому році. Сушені сардини tadzukari, приготовані в соєвому соусі, символізують рясний урожай".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти не варто передавати італійцям

Автор: Ольга Даншина
  “Святкове блюдо нового року — це osechi ryori, традиційний набір, кожну страву якого має символічне значення
“Святкове блюдо нового року — це osechi ryori, традиційний набір, кожну страву якого має символічне значення

Осечі подається в спеціальній 2-х або 3-х поверхової коробочці. Іноді кількість страв досягає більше дюжини і кожна вимагає особливого приготування.

"Тому все частіше господині вважають за краще замовляти готові набори в спеціалізованих магазинах або супермаркетах. Вже в листопаді магазини розвішують рекламу, яка запрошує замовити осечі до новорічного столу. Ціна варіюється від 100 до 300 доларів за набір", - каже Ольга.

Розвага в перші дні нового року традиційна церемонія приготування коржів з клейкого рису
Фото: Ольга Даншина
Розвага в перші дні нового року традиційна церемонія приготування коржів з клейкого рису
Розвага в перші дні нового року традиційна церемонія приготування коржів з клейкого рису
“Святкове блюдо нового року — це osechi ryori, традиційний набір, кожну страву якого має символічне значення
Розвага в перші дні нового року традиційна церемонія приготування коржів з клейкого рису

За її словами, найбільш розповсюджена розвага в перші дні Нового року – mochitsuki. Це традиційна церемонія приготування коржів з клейкого рису.

"Варений рис товчуть дерев'яним молотом у спеціальній ступі. Часто для цього збирається вся родина або навіть округ. Працюють по двоє – один товче рис, другий змочує його водою і перемішує. Всі бажаючі можуть взяти участь. Коржики не мають яскраво вираженого смаку, тому їх умочують в спеціальний цукор або їдять з начинкою з солодких бобів".

Раніше Ольга Даншина розповіла Gazeta.ua про 5 особливостей святкування Нового Року японцями. На Новий рік у них немає ні ялинки з іграшками, ні Діда Мороза, ні звичних подарунків дітям. Єдина схожість з українцями - це сімейне свято і застілля.

Зараз ви читаєте новину «Киянка показала страви із новорічних столів в Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути