До 2035 року вартість лабораторного м'яса буде в 10 разів нижче, ніж натурального. Синтетичні білкові продукти стануть набагато смачнішими, кориснішими й ситнішими, порівняно зі звичайним м'ясом.
Такими висновками поділились дослідники американського аналітичного центру RethinkX, передає Obozrevatel.
Згідно з прогнозами вчених, до 2030 року вартість синтезованих білків буде вп'ятеро нижче, ніж зараз. А вже 2035-го "м'ясо з пробірки" буде у 10 разів дешевше за існуючі тваринні білки. Ціна такого продукту наблизиться до вартості цукру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни в грудні: цукор дорожчає 4-й місяць поспіль
До 2030 року обсяг ринку яловичого фаршу скоротиться на 70%, стейків – на 30%, молочних продуктів – майже на 90%. Обсяги виробництва сої, кукурудзи і люцерни впадуть на понад 50%.
Проте лабораторне м'ясо не замінить тваринне повністю у найближчі 10 років.
Червона ікра горбуші і кети подорожчала на 20% у річному вимірі.
Коментарі