Ексклюзиви
понеділок, 07 грудня 2020 16:56

М'ясо коштуватиме як цукор: учені назвали дату

М'ясо коштуватиме як цукор: учені назвали дату
До 2030 року обсяг ринку яловичого фаршу скоротиться на 70%. Фото: pexels.com

До 2035 року вартість лабораторного м'яса буде в 10 разів нижче, ніж натурального. Синтетичні білкові продукти стануть набагато смачнішими, кориснішими й ситнішими, порівняно зі звичайним м'ясом.

Такими висновками поділились дослідники американського аналітичного центру RethinkX, передає Obozrevatel.

Згідно з прогнозами вчених, до 2030 року вартість синтезованих білків буде вп'ятеро нижче, ніж зараз. А вже 2035-го "м'ясо з пробірки" буде у 10 разів дешевше за існуючі тваринні білки. Ціна такого продукту наблизиться до вартості цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни в грудні: цукор дорожчає 4-й місяць поспіль

До 2030 року обсяг ринку яловичого фаршу скоротиться на 70%, стейків – на 30%, молочних продуктів – майже на 90%. Обсяги виробництва сої, кукурудзи і люцерни впадуть на понад 50%.

Проте лабораторне м'ясо не замінить тваринне повністю у найближчі 10 років.

Червона ікра горбуші і кети подорожчала на 20% у річному вимірі.

Зараз ви читаєте новину «М'ясо коштуватиме як цукор: учені назвали дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути