У січні-лютому в Україні виготовили 5 тис. т спредів і молочно-жирових сумішів.
Це на 34% менше, ніж за аналогычний період минулого року, констатують в "Українському клубі аграрного бізнесу".
Після подорожчання пальмової олії, що сталося через девальвацію гривні на введення ввізних мит, собівартість спредів стрімко пішла вгору. На українському ринку побільшало масла. Ще одну причину для переорієнтації ринку в УКАБ називають російські санкції.
"Після введення російських санкцій відбулася переорієнтація вітчизняного виробництва з сиру на сухе молоко та масло, відповідно, на українському ринку зросла пропозиція цієї продукції", – йдеться у повідомленні.
На фоні подорожчання спредів масло стало більш популярним продуктом.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що середня ціна за страву вуличної їжі у Києві коливається від 35 до 80 грн.
Коментарі